Русия върна телата на двама британски доброволци, загинали край Соледар

...
Русия върна телата на двама британски доброволци, загинали край Соледар
Коментари Харесай

Русия върна телата на двама британски доброволци в тила в Украйна

Русия върна телата на двама английски доброволци , починали край Соледар при започване на годината.

Крис Пари (28 г.) и Андрю Багшоу (47 г.) , които са се присъединили като доброволци в службите за избавяне и евакуция, умират при започване на януари, до момента в който се пробват да изтеглят стара жена от зоната на спора. Снаряд удря колата им.

За финален път те са били видени живи на 6 януари. На 24 януари английското външно министерство публично удостовери гибелта им. По време на престоя си в Украйна те доставят храни и медицински материали в зоните на военни дейности и оказват помощ за евакуацията на цивилни.

Все още няма информация по кое време телата ще бъдат предадени на чиновниците на английското посолство в Киев. Че Русия е върнала телата заяви ръководителят на украинската президентска администрация Андрий Ермак. То е част от втората за годината замяна на военнопленници, контрактувана сред Русия и Украйна.

Ожесточените боеве за Соледар продължиха няколко месеца . Руската страна, че е поела цялостен надзор над града, само че Киев всякога отхвърляше тези изказвания.

Украинските въоръжени сили потвърдиха изтеглянето си от Соледар едвам на 25 януари .
 Украинската войска призна отстъплението си от Соледар
Украинската войска призна отстъплението си от Соледар

Градът към този момент е под контрола на проруската ДНР

Според Андрий Ермак вследствие на размяната съветската страна е, измежду които бранители на Мариупол, партизани от Херсон и снайперисти от Бахмут, както и двама души от специфичните сили.

От своя страна съветското министерство на защитата съобщи, че 63 съветски военнослужещи са върнати от плен след комплициран развой на договаряния с присъединяване на Обединените арабски емирства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР