Русия, в отговор на 13-ия пакет от санкции на ЕС,

...
Русия, в отговор на 13-ия пакет от санкции на ЕС,
Коментари Харесай

Русия обяви контрасанкции срещу ЕС

Русия, в отговор на 13-ия пакет от наказания на Европейски Съюз, разшири черния лист с жители на общността, на които е неразрешено да влизат в страната. Както се показва в изказване на съветското външно министерство, в него са включени жители на общността, виновни за даването на военна помощ на Киев, както и лица, участващи в преследването на съветски длъжностни лица и покровители за конфискация на съветски държавни активи, предава ТАСС.

" В отговор на тези недружелюбни дейности съветската страна доста разшири листата на представители на европейски институции и държави-членки на Европейски Съюз, които в сходство с Федералния закон " За реда за овакантяване на Руската федерация и влизане в Руската федерация " от август 15, 1996 година № 114-ФЗ, са неразрешени за влизане на територията на нашата страна ", сподели дипломатическото ведомство.

" Става дума за представители на правоприлагащи органи и търговски организации на страни от Европейски Съюз, жители на страни членки на Европейски Съюз, виновни за даването на военна помощ на неонацисткия режим в Киев, представители на европейски структури, участващи в преследването на съветски длъжностни лица за " незакони арести и извеждане на хора от украински територии ", ангажирани със основаването на " арбитражен съд " против съветското управление и събиране на съответни материали, застъпващи се за конфискация на съветски държавни активи или потребление на облагите от тях в полза на Украйна, подкрепящи налагането на наказания против нашата страна и се пробват да подкопаят връзките на Русия с други страни, занимаващи се с разпространяване на дезинформация за нашата страна. ", - показва съветското външно министерство.

Освен това в " стоп листата " за отговор са включени представители на Съвета на Европа, членове на парламентите на страни от Европейския съюз, членове на Парламентарната асамблея (ПА) на ОССЕ, които редовно вършат нападателни изказвания против Русия, допълват от министерството.

Руското външно министерство означи, че Европейски Съюз " продължава безплодните опити за оказване на напън върху Русия посредством едностранни ограничаващи ограничения " и акцентира, че Москва счита сходни дейности на Европейския съюз за " противозаконни, подкопаващи международноправните преимущества на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ". " Потвърждаваме, че всевъзможни вражески дейности от страна на западните страни ще продължат да получават навременен и съответен отговор ", споделиха от министерството.

По-рано Европейският съюз одобри 13-ия пакет от наказания против Русия, в границите на който вкара ограничаващи ограничения против 106 физически и 88 юридически лица, в това число от страни като Китай, Шри Ланка, Сърбия, Казахстан, Тайланд и Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР