Русия в четвъртък блокира кацането на поне два европейски самолета

...
Русия в четвъртък блокира кацането на поне два европейски самолета
Коментари Харесай

Русия блокира европейски полети избягващи Беларус, засилва натиска върху ЕС

Русия в четвъртък блокира кацането на най-малко два европейски самолета в Москва , защото те възнамеряваха да избегнат въздушното пространство на Беларус - индикация, че съветският президент Владимир Путин ускорява отбраната на някогашната руска република след наглия арест на отстъпник и публицист на борда на полет на Ryanair написа USN.

Austrian Airlines удостоверява пред US News, че Русия отхвърля да даде позволение за плануван полет от Виена до Москва поради новите ограничения, наложени от страните от Европейски Съюз за уединяване на Минск .

" Въз основа на рекомендация на Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз (EASA), Austrian Airline s спря полети през въздушното пространство на Беларус до в допълнение уведомление ", написа в имейл говорителката Ивон Вахолдър. " По тази причина са нужни корекции на маршрута на полета от Виена до Москва. Промяната в маршрутите на полета би трябвало да бъде утвърдена от управляващите. Руските управляващи не ни дадоха това позволение. В резултат на това Austrian Airlines трябваше да анулира днешния полет от Виена до Москва. "
 Европейският авиорегулатор прикани всички самолетни компании да заобикалят Беларус
Европейският авиорегулатор прикани всички самолетни компании да заобикалят Беларус

Небето над Беларус е част от главния кулоар сред Азия и Европа

. " Air France удостоверява, че е трябвало да отсрочи полет AF1154 от Париж-Шарл дьо Гол до Москва с Boeing B787 на 26 май 2021 година по оперативни аргументи, свързани с обхода на беларуското въздушно пространство, което изисква ново позволение от съветските управляващи да влезе на тяхна територия ", разяснява представител приказва пред US News.

" Полетът е отсрочен за 27 май и спомагателна актуализация ще бъде предоставена довечера. Пътниците са подкрепени от личния състав на Air France на летището в Париж Шарл де Гол. Air France съжалява за всички неудобства, породени от тази обстановка. "

Анализаторите считат, че този ход явно е ориентиран към подкопаване на европейските сили , които посредством Европейски Съюз постановиха рядко и бързо обединено наказание на Беларус, в това число нови заповеди за полети за отбягване на въздушното му пространство и разглеждане на нови наказания.
 Борел: Европейски Съюз готви стопански наказания против Беларус
Борел: Европейски Съюз готви стопански наказания против Беларус

Заради наложително приземения аероплан

" Русия желае да се опита да сътвори предпоставки, които да се опълчват на тези " наказания ", споделя Тим Морисън , който бе основен консултант за Русия в Съвета за национална сигурност на Белия дом в администрацията на Тръмп, а в този момент е старши помощник в института " Хъдсън ".

Лукаш Адамски, заместник-директор на основания във Варшава Център за полско-руски разговор и съгласие, написа в туитър, че Русия " удря по-слабите звена във веригата на солидарността на Европейски Съюз , надявайки се, че това ще докара до нарушаване ", съгласно превод.

Тази седмица Русия изрази пасивна поддръжка за Беларус , откакто нейният автократичен водач Александър да принуди кацане на полет на Ryanair, пътуващ от Гърция до Литва.
 Лукашенко плаши със международна война при спор в Беларус
Лукашенко плаши със международна война при спор в Беларус

При външна експанзия Беларус не чака да завоюва, само че ще нанесе съществени вреди на врага

Ескалиращата поддръжка на Москва за Беларус - който през последните години изрази прочут интерес към по-сериозни връзки със Запада - основава редица капани за европейските страни в близко бъдеще , изключително в случай че те се поддадат на нов напън на Москва.

" Надявам се европейските страни да останат мощни и обединени в това ", разяснява пенсионираният генерал-лейтенантът Бен Ходжис , който до 2018 година управлява всички американски сили в Европа .

Той стартира командването си през 2014 година, когато Русия принудително анексира Крим . " Те би трябвало да осъждат Кремъл за неговата поддръжка и хвалба за дейностите на Лукашенко. Ако те се поддадат в това, това единствено приканва за предстоящ тормоз от Кремъл . "
 Украйна желае целият свят да разгласи Лукашенко за интернационална опасност за мира
Украйна желае целият свят да разгласи Лукашенко за интернационална опасност за мира

Призовава Организация на обединените нации, Европейска комисия, Екологичен потенциал, Съвета на Европа, ОССЕ и НАТО за подкрепа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР