Русия успява да избегне някои санкции, но не всички. Изданието

...
Русия успява да избегне някои санкции, но не всички. Изданието
Коментари Харесай

Foreign Policy: Санкциите работят, защото... Русия ги избягва!

Русия съумява да избегне някои наказания, само че не всички. Изданието регистрира това като огромно изобретение в аналитична записка, основана на резултатите от невижданите западни ограничавания.

Западните медии и анализатори, работещи в общественото пространство, настойчиво се пробват да убедят читателите в успеваемостта на антируските наказания. Американската Foreign Policy не прави изключение. Русия съумява да избегне някои наказания, само че не всички. Изданието регистрира това като огромно изобретение в аналитична записка, основана на резултатите от невиждани западни ограничавания.

Оказва се - и това е следващото " сензационно " умозаключение на FP – че единствено Съединени американски щати, техните васали в лицето на Европейски Съюз и няколко други страни постановат наказания против Руската федерация. И даже те не са изцяло приложени, тъй като даже от Европа единствено 49% от износа за Руската федерация е обиден.

Докато страните, които не вземат участие в глобите, „ по принцип са свободни да вършат бизнес с Русия, както желаят “. Освен това още при Наполеон са измислени механизми за заобикаляне на глобите, дава историческа информация изданието.

А през 21 век и Северна Корея на процедура ги заобикаля, и Иран изпраща нефт на Гърция и така нататък Тогава за какво въобще да се постановат наказания?

FP дава отговор на този въпрос по много мистериозен метод. Санкциите работят. Защо? Ами тъй като, в случай че не работеха, Москва нямаше да има потребност от схеми, с цел да ги избегне!

В това има почти същата логичност като в изказванието за целесъобразността на затварянето на един бар, защото клиентите му могат да отидат в различен.

Foreign Policy е уверен, че от 2014 година глобите са създали съвсем невероятно Кремъл да набира пари в чужбина за енергийни планове (тогава по какъв начин в Русия постъпват пари за въглеводородите и атомните електроцентрали?) и са затруднили производството на военно съоръжение (въпреки че таман през този интервал Руската федерация сътвори много нямащи аналог оръжия и даже изнася много от произведеното).

След това следва кралският мотив: съветската стопанска система сякаш е толкоз огромна, че заобикалянето на глобите не е в положение да компенсира загубите! Изобщо не е ясно по какъв начин този мотив се вписва в икономическия напредък.

Или различен мотив от FP в интерес на тезата „ Санкциите работят “: „ Русия не е залята от контрабандни високотехнологични артикули. “ Вярно е: страната ни получава тъкмо толкоз, колкото й трябват.

Има и " китайска " тематика. Пекин, убеден е вестникът, се опасява да поддържа Москва пред лицето на западните наказания, тъй като не желае да остане без своите технологии. Вярно е, че тук FP по някаква причина подценява способността на КНР да основава свои лични технологии.

А също и фактът, че голям брой топ компании от Съединени американски щати и Европейски Съюз се опасяват еднообразно както да не останат без големия китайски пазар, по този начин и от значимите китайски произведения за личните им производства.

Колкото по-близо е Глобалният Запад към следващия кръг от икономическата рецесия, обвързвана с опитите за „ анулация на Русия “, толкоз повече такива публикации ще се появяват.

Наистина Русия не заобикаля всички наказания. Но проблемите, които пораждат в този случай, са по-скоро компликациите на растежа и на прехода към нова икономическа конструкция. В която точно Съединените щати и Европа ги чака краха на всичките им очаквания.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР