Русия успешно е провела симулация на способностите си за нанасяне

...
Русия успешно е провела симулация на способностите си за нанасяне
Коментари Харесай

Напрежение! Русия обяви, че е провела симулация на нанасяне на масиран ответен ядрен удар

Русия сполучливо е провела симулация на качествата си за нанасяне на масиран ответен нуклеарен удар по суша, въздух и вода, заяви Кремъл, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" По време на учението бяха осъществени изстрелвания на балистични и крилати ракети ", се показва в изказването.

Руската държавна телевизия сподели по какъв начин съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на президента Владимир Путин за учението.

В същото изказване на Кремъл се споделя, че от съветски полигон в Далечния изток е била изстреляна междуконтинентална балистична ракета " Ярс ", от нуклеарна подводница в Баренцово море е била изстреляна балистична ракета, а стратегически бомбардировачи Ту-95 Министерски съвет са изстреляли крилати ракети.

Учението идва в миг, когато Русия е въвлечена в, по думите ѝ, екзистенциално опълчване със Запада поради войната в Украйна, и когато отдръпна ратификацията си на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ДВЗЯО), с цел да реализира баланс със Съединени американски щати, които са подписали, само че по този начин и не са утвърдили документа.

 

По-рано през днешния ден Русия съобщи, че ще разисква контрола върху нуклеарните оръжия с американците единствено когато те престанат да се отнасят враждебно към Москва, съобщи Франс прес.

Споразумението " Нов СТАРТ ", последният двустранен контракт за надзор на нуклеарните оръжия сред двете страни, изтича през 2026 година и бъдещето му е под въпрос. Москва също по този начин е в развой на анулация на уговорката си да не прави тествания на атомни бомби.

" Смятаме, че без смяна в надълбоко и фундаментално враждебното отношение на Съединени американски щати към Русия е просто невероятно да се възобнови разговорът за стратегическа непоклатимост, в това число по тематиката за Нов СТАРТ ", съобщи пред съветски медии заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков. Той сподели, че Вашингтон предлага да се възобнови разговорът по тези въпроси, само че това да се прави " настрана от всичко протичащо се ". Под " всичко протичащо се " Рябков евентуално имаше поради многочислените спорове, противопоставящи двете страни, и по-конкретно Украйна, която американците поддържат против експанзията на Москва.

" Ще отговорим на американците в подобаващия миг. Под каква форма? Все още е прекомерно рано да се каже ", добави заместник-министърът.

Горната камара на съветския парламент утвърди през днешния ден анулацията на ратификацията на Договора за възбрана на нуклеарните опити (ДЗЯО), което е още една спънка за неразпространението на нуклеарното оръжие. От своя страна през юни Съединени американски щати обявиха, че са подготвени да съблюдават рестриктивните мерки за броя на нуклеарните бойни глави, избрани в съглашението за неразпространение " Нов старт ", " стига Русия да направи същото ".

Няколко месеца по-рано, през февруари, Русия прекрати присъединяване си в този двустранен контракт, чийто период изтича през 2026 година Москва и Вашингтон имат общо близо 90% от всички нуклеарни оръжия в света, напомня Агенция Франс Прес.

 

Междувременно заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви на съвещание, отдадено на окомплектоването на съветските въоръжени сили, че от началото на годината до момента 385 хиляди души са постъпили на военна работа Русия, съобщи ТАСС.

От тях 305 хиляди са военнослужещи, постъпили на военна работа по контракт, а към 80 хиляди са доброволци, разясни Медведев.

" За ефикасната отбрана на независимостта и сигурността на нашата страна ще бъдат подхванати редица ограничения за увеличение на числеността и подсилване на въоръжените сили на Руската федерация ", добави той.

Медведев означи, че президентът Владимир Путин е дал инструкции да продължи попълването на съветската войска с военнослужещи на контракт и през идната година. За тогава се възнамерява " да се образуват още един армейски корпус, седем дивизии, деветнайсет бригади, четиресет и девет полка и една флотилия ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР