Русия унищожи украински складове за зърно на река Дунав и

...
Русия унищожи украински складове за зърно на река Дунав и
Коментари Харесай

Русия унищожи украински складове за зърно на река Дунав

Русия унищожи украински хранилища за зърно на река Дунав и рани седем души при нахлуване с дрон в понеделник, разширявайки целевата зона на въздушната акция, която стартира предходната седмица след отдръпването си от зърнената договорка в Черно море, заяви Киев, съобщи Ройтерс, представен от.

Атаките предходната седмица бяха ориентирани най-много към морските пристанища на Одеса, само че ударите преди зазоряване в понеделник засегнаха инфраструктура по поречието на Дунав, различен маршрут за експорт, който е жизненоважен за Киев след разпадането на едногодишното съглашение, позволяващо безвреден експорт на украинско зърно през Черно море.

" Руските терористи още веднъж нападнаха региона на Одеса през нощта. Този път задачата е пристанищната инфраструктура на река Дунав. Русия се пробва да блокира изцяло износа на нашето зърно и да накара света да гладува ", написа регионалният шеф Олег Кипер в приложението за известия Telegram.

Новинарският уеб страница " Рени-Одеса " цитира локален чиновник, съгласно който три склада за зърно са били унищожени в пристанищния град Рени на река Дунав при нахлуване, в което са взели участие към 15 дрона.

Пристанище Рени, значим транспортен възел е покрай границата с Молдова и до тази с членката на НАТО и на Европейския съюз - Румъния.

Фючърси на пшеницата и царевицата се покачиха внезапно през днешната търговия, надлежно с 5,7% и с 4,3%, заради опасения, че съветските въздушни офанзиви могат да застрашат износа на зърно и корабоплаването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР