Русия твърди, че Украйна е отровила назначените от нея губернатори

...
Русия твърди, че Украйна е отровила назначените от нея губернатори
Коментари Харесай

Украйна е правила опити да отрови областните управители на Херсон и Луганск

Русия твърди, че Украйна е отровила назначените от нея губернатори на украинските Херсонска и Луганска област, само че и двамата към момента са живи, съобщава " Ройтерс ".

Министерство на защитата на страната показва, че Украйна е отровила назначения от Москва регионален шеф на Луганск Леонид Пасечник през декември 2023 година, както и ръководителя на Херсон Владимир Салдо през август 2022 година

Херсонска и Луганска област бяха измежду четирите украински провинции, които Русия разгласи за анексирани през септември 2022 година, макар че не бе открила повсеместен надзор над нито една от тях.

От съветското военно министерство означават, че на 5 декември Пасечник - някогашен чиновник на украинската работа за сигурност СБУ, трансформирал се в проруски сепаратист, " е получил тежко отравяне с фенолни съединения ". Не се прецизира настоящото му здравословно положение.

Допълва се и че Салдо - някогашен кмет на град Херсон и проруски народен представител в Народното събрание на Украйна, е бил приет в болница на 9 август 2022 година със признаци на отравяне.

Установените от Русия управляващи в Херсон оповестиха през август 2022 година, че Салдо се е разболял, без да показват, че е бил токсичен. Оттогава Салдо се върна към публичната популярност в следената от Русия част на Херсонска област.

Украйна провежда поредност от офанзиви против съветски чиновници в следени от Москва елементи на страната от началото на войната през февруари 2022 година

Няколко от набелязаните лица бяха убити, а други бяха ранени при бомбени атентати и пукотевица - случаи, за които Москва упрекна Украйна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР