Русия твърди, че Украйна е отровила назначените от нея губернатори

...
Русия твърди, че Украйна е отровила назначените от нея губернатори
Коментари Харесай

Украйна отровила областните управители на Херсон и Луганск?

Русия твърди, че Украйна е отровила назначените от нея губернатори на украинските Херсонска и Луганска област, само че и двамата към момента са живи, оповестява " Ройтерс ".

Министерство на защитата на страната показва, че Украйна е отровила назначения от Москва регионален шеф на Луганск Леонид Пасечник през декември 2023 година, както и ръководителя на Херсон Владимир Салдо през август 2022 година

Херсонска и Луганска област бяха измежду четирите украински провинции, които Русия разгласи за, макар че не бе открила повсеместен надзор над нито една от тях.

От съветското военно министерство означават, че на 5 декември Пасечник - някогашен чиновник на украинската работа за сигурност СБУ, трансформирал се в проруски сепаратист, " е получил тежко отравяне с фенолни съединения ". Не се прецизира настоящото му здравословно положение.
 Проруски народен представител в Луганск, погубен от кола бомба
Проруски народен представител в Луганск, погубен от кола бомба

Михаил Филипоненко бе определен в районния парламент при гласоподаване, което провокира необятно интернационално наказание

Допълва се и че Салдо - някогашен кмет на град Херсон и проруски народен представител в Народното събрание на Украйна, е бил приет в болница на 9 август 2022 година със признаци на отравяне.

Установените от Русия управляващи в Херсон оповестиха през август 2022 година, че Салдо се е разболял, без да показват, че е бил токсичен. Оттогава Салдо се върна към публичната популярност в следената от Русия част на Херсонска област.

Украйна провежда поредност от офанзиви против съветски чиновници в следени от Москва елементи на страната от началото на войната през февруари 2022 година

Няколко от набелязаните лица бяха убити, а други бяха ранени и пукотевица - случаи, за които Москва упрекна Украйна.
 Украинските спецслужби убиха избягал в Русия някогашен народен представител
Украинските спецслужби убиха избягал в Русия някогашен народен представител

Илия Кива е премахнат край Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР