Русия твърди, че нейната противовъздушна отбрана е свалила 31 украински

...
Русия твърди, че нейната противовъздушна отбрана е свалила 31 украински
Коментари Харесай

Русия твърди, че е осуетила голяма украинска атака с дрон

Русия твърди, че нейната противовъздушна защита е свалила 31 украински дрона при нощна офанзива против гранични райони

От ДАША ЛИТВИНОВА Associated Преса 4 октомври 2023 година, 4:29 ч. Бъдещият достъп на Украйна до оръжия и муниции от западните съдружници.

Атаката с дрон наподобява е най-голямото единично трансгранично нахлуване с дрон на Киев оповестява Москва, откогато Кремъл стартира нашествието си преди 20 месеца. Няма незабавни известия за вреди или жертви.

Украйна продължава с бавната контраатака, която стартира преди три месеца, с цел да прогони съветските нашественици, макар че опасенията нарастват по отношение на попълването на военните си ресурси и пукнатините в западната стена на поддръжка хвърлят облак върху напъните.

Adm. Роб Бауер, ръководителят на военния комитет на НАТО, сигнализира за изчерпаните ресурси.

„ Дъното на цевта към този момент се вижда “, сподели Бауер за оръжейните системи и доставки на муниции.

Тъй като войната на безсилие евентуално ще продължи през зимата до идната година, Бауер прикани отбранителната промишленост да усили производството „ с доста по-високо движение. И се нуждаем от огромни количества “, сподели той на Варшавския конгрес за сигурност, годишна двудневна конференция, която продължи в сряда.

Руското министерство на защитата не даде никакви доказателства за изказванията му за прихващане на украински дронове.

Той също по този начин сподели, че съветски самолети са осуетили украински опит да разположат група бойци по море до западната страна на окупираните от Русия Крим. Силите се пробваха да кацнат на нос Тарханкут, употребявайки високоскоростна лодка и три джетове, сподели министерството. публични лица не направиха неотложен коментар.

Кримският полуостров, който Русия нелегално анексира от Украйна през 2014 година, е честа цел на украински офанзиви. Регионът беше основният център, подкрепящ нашествието.

Притесненията по отношение на снабдяването на въоръжените сили на Украйна се задълбочиха на фона на политическите разтърсвания в Съединените щати и невижданото събаряне от власт във вторник на ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти.

Съединени американски щати са надалеч най-големият боен снабдител на Украйна, само че секта в републиканското болшинство в Камарата на представителите и доста гласоподаватели на Републиканската партия се опълчват на изпращането на повече военна помощ за Украйна.

Пентагонът предизвести Конгреса, че парите му свършват, с цел да размени оръжията, изпратени от Съединени американски щати на Украйна.

Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, обществено сложи под въпрос претекстовете на това, което той назова „ западните консервативни елити “.

„ Защо сте толкоз упорито срещу... унищожаването на съветската войска, което е ужасяващо ", написа той на X, някогашен Twitter.

The опасенията по отношение на финансирането накараха президента на Съединени американски щати Джо Байдън да организира телефонен диалог във вторник с основни съдружници в Европа, както и с водачите на Канада и Япония, с цел да координират поддръжката за Украйна.

Обаждането беше извършено три дни откакто Байдън подписа законодателство, изпратено му небрежно от Конгреса, което резервира финансирането на федералното държавно управление, само че остави милиарди финансиране за военните старания на Украйна, които Белият дом беше пламенно подсилен.

Междувременно в сряда сирените извиха в цяла Русия и телевизионните станции за малко прекъснаха постоянните излъчвания, с цел да излъчат предизвестия за изключителни обстановки като част от общонационални учения за инспекция на готовността на службите за незабавна помощ в страната.

Руските медии споделиха, че ученията, почнали предходния ден, плануват възходящата заплаха от спор сред нуклеарните сили. Учението имаше за цел да симулира обстановка, в която 70% от жилищата и цялата жизненоважна инфраструктура са унищожени и обширни региони са нечисти с радиоактивни утайки.

Ученията следват серия от предизвестия от съветски публични лица, че западната поддръжка за Украйна е нараснала опасността от директен боен спор сред Русия и НАТО.

___

Следете отразяването на AP за войната в Украйна на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР