Русия твърди, че е прихванала разговор между високопоставени офицери от

...
Русия твърди, че е прихванала разговор между високопоставени офицери от
Коментари Харесай

Русия твърди, че германски военни обсъждат удар по Кримския мост, Шолц обеща бързо изясняване на ситуацията

Русия твърди, че е прихванала диалог сред високопоставени офицери от немската войска. Твърди се, че те са обсъждали набези против Кримския мост с ракети Taurus. Германските органи за сигурност в този момент проверяват дали военновъздушните сили са били подслушвани, написа.

Руските медии оповестиха за вероятен подслушан диалог сред висши офицери от немските въоръжени сили. Твърди се, че в него военнослужещите са обсъждали теоретичните благоприятни условия за разполагане на немски ракети Taurus.

Руското външно министерство изиска пояснение от немското държавно управление. " Опитите за отбягване на отговорите ще се преглеждат като признание на виновност ", написа говорителката на външното министерство на Москва Мария Захарова в канала си в Telegram. В същото време Маргарита Симонян, началник на съветската държавна телевизия RT, разгласява аудиозапис на 30-минутния диалог. Тя не заяви по какъв начин Симонян се е сдобила със записите.

Твърди се, че наред с други неща, записът се занимава с въпроса дали ракетите Taurus теоретично биха били механически способни да унищожат издигнатия от Русия мост към Кримския полуостров. Друг въпрос, който се разисква, е дали Украйна би могла да реализира обстрела без присъединяване на немските въоръжени сили. В записа обаче се чува и това, че на политическо равнище няма зелена светлина за интервенцията.

Германското министерство на защитата проверява дали връзките в бранша на военновъздушните сили са били прихванати. " Федералната работа за военно контраразузнаване (BAMAD) е подхванала всички нужни ограничения ", заяви говорителка.

Германският канцлер Олаф Шолц даде обещание бързо изясняване след публикуването в Русия на запис на офицери от немските военновъздушни сили, обсъждащи поддръжката за Украйна, написа DPA в обява в обществената мрежа Х.

Германският канцлер Олаф Шолц по време на посещаване в Италия съобщи, че неотложно ще обясни обстановката със записа на диалога на военните от Бундесвера за Кримския мост и помощта за Украйна.

 Канцлерът също по този начин акцентира, че този случай се проверява " доста деликатно, интензивно и бързо ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР