Русия твърди, че е прихванала разговор между високопоставени офицери от

...
Русия твърди, че е прихванала разговор между високопоставени офицери от
Коментари Харесай

Русия твърди, че германски военни обсъждат удар по Кримския мост, Берлин проверява

Русия твърди, че е прихванала диалог сред високопоставени офицери от немската войска. Твърди се, че те са обсъждали набези против Кримския мост с ракети Taurus. Германските органи за сигурност в този момент проверяват дали военновъздушните сили са били подслушвани, пише  Tagesschau, представен от ИА Фокус.

Руските медии оповестиха за вероятен подслушан диалог сред висши офицери от немските въоръжени сили. Твърди се, че в него военнослужещите са обсъждали теоретичните благоприятни условия за разполагане на немски ракети Taurus.

Руското външно министерство изиска пояснение от немското държавно управление. " Опитите за отбягване на отговорите ще се преглеждат като признание на виновност ", написа говорителката на външното министерство на Москва Мария Захарова в канала си в Telegram. В същото време Маргарита Симонян, началник на съветската държавна телевизия RT, разгласява аудиозапис на 30-минутния диалог. Тя не заяви по какъв начин Симонян се е сдобила със записите.

Твърди се, че офицерите са обсъждали нападението на Кримския мост

Твърди се, че наред с други неща, записът се занимава с въпроса дали ракетите Taurus теоретично биха били механически способни да унищожат издигнатия от Русия мост към Кримския полуостров. Друг въпрос, който се разисква, е дали Украйна би могла да реализира обстрела без присъединяване на немските въоръжени сили. В записа обаче се чува и това, че на политическо равнище няма зелена светлина за интервенцията.

Германското министерство на защитата проверява дали връзките в бранша на военновъздушните сили са били прихванати. " Федералната работа за военно контраразузнаване (BAMAD) е подхванала всички нужни ограничения ", заяви говорителка.

Федералният канцлер Олаф Шолц неведнъж е подчертавал, че е срещу доставката на ракети Taurus за Украйна. Той обоснова това с заплахата Германия да бъде въвлечена в нападателната война, стартирана от Русия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР