Русия твърди, че е евакуирала около 260 000 души, включително

...
Русия твърди, че е евакуирала около 260 000 души, включително
Коментари Харесай

Русия евакуирала близо 260 000 души от Украйна

Русия твърди, че е евакуирала към 260 000 души, в това число 56 000 деца, от рисковите зони в Украйна, както и от Донецката и Луганската национална република.

Цифрите бяха показани на брифинг от генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.

" Въпреки всички спънки, които националистическите батальони и формален Киев слагат пред изтеглянето на жителите, през последните 24 часа от рисковите зони в разнообразни региони на Украйна, както и в Луганската и Донецката национална република, бяха евакуирани 11 372 души, в това число 1873 деца . Общо от началото на специфичната военна интервенция - към този момент 258 791 души, в това число 56 180 деца ", съобщи Мизинцев.

Той добави, че за един ден съветската граница са минали 1368 персонални автомобила, а за целия интервал на специфичната интервенция - над 29 000.
 Украинските служби потискали желанието за евакуация към Русия
Украинските служби потискали желанието за евакуация към Русия

96 души са изведени от Мариупол, рапортуваха сепаратистите от ДНР

Припомняме, че съветските организации от време на време оповестяват, че ще основат всички нужни условия за кротичък и безвреден живот в освободените територии в Украйна.

Също по този начин тази нощ съветските организации упрекнаха службите за сигурност на Украйна, че ревизират и сплашват локалните поданици по места , като по този начин пречат на желанието им да се изтеглят в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР