Русия трябва да спре да се опитва да набира сърби

...
Русия трябва да спре да се опитва да набира сърби
Коментари Харесай

Вучич размаха пръст на Москва: Стига сте набирали сръбски доброволци за Украйна

Русия би трябвало да спре да се пробва да набира сърби да водят война в съветската наемническа формация „ Вагнер “ в Украйна, съобщи сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8934
Той насочи рецензия към съветски уеб страници и групи в обществените мрежи, които разгласяват разгласи на сръбски език, в които частната войска „ Вагнер “ приканва доброволци да се причислят към нея.

Защо вие от „ Вагнер “ призовавате който и да било от Сърбия, щом знаете, че това е против нашите правила?, попита Вучич късно в понеделник в предаване на белградската Хепи ТВ.

Сръбски доброволци участваха в борбите на страната на проруските сили в Украйна през 2014 и 2015 година Точният им брой е незнаен, само че съгласно наблюдаващи десетки сърби са се присъединили в боевете от 2014 година насам. Сръбското законодателство не разрешава на сръбските жители да вземат участие в спорове в чужбина и до момента няколко души са получили присъди за това.

Вучич отхвърли изказванията, че групата „ Вагнер “ на Евгений Пригожин, непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, има наличие в Сърбия. Днес съветската осведомителна организация РИА Новости излъчи видеоматериал, в който се виждат двама маскирани мъже, за които твърди, че са сръбски доброволци, на подготвителен огневи полигон в следената от Русия част на украинската Запорожка област.

Сръбският министър на защитата Милош Вучевич също предизвести сърбите да не се причисляват към съветските сили във войната против Украйна.

Това ще има наказателни последици, щом стане допустимо да им бъде потърсена отговорност от държавните органи, сподели Вучевич пред Радио Свободна Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР