Русия трябва да реши дали да бъде с Европа или

...
Русия трябва да реши дали да бъде с Европа или
Коментари Харесай

Моравецки: Путин избира конфликта, Европа не може да позволи натиск

Русия би трябвало да реши дали да бъде с Европа или против нея и към този момент избира спора. Това мнение изрази полският министър председател Матеуш Моравецки в изявление, оповестено в La Repubblica.

" Русия би трябвало да избере дали желае да бъде с Европа или против нея. Владимир Путин през днешния ден избира спора. И това вреди освен на Европа, само че и на личната му страна ", сподели ръководителят на полското държавно управление. Той означи, че „ Европа не желае спор с Русия “. " Но Европа не може да допусне напън и изнудване въз основата на енергетиката. Затова пред провокациите на Путин би трябвало да бъдем единни. Времето за отстъпки изтече. Трябва да реагираме твърдо, като наложим наказания ", добави Моравецки.
Путин: Конфликтът в Източна Украйна наподобява на геноцид
Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че спорът в източна Украйна сред армията на Киев и проруските сепаратисти наподобява на...

За видеовръзката сред Путин и американския президент Джо Байдън, полският министър председател сподели, че „ ще бъде признателен на президента Байдън, в случай че този диалог докара до понижаване на интензивността на Русия на границата с Украйна и Европа “. „ Но опитът демонстрира, че на Путин не може да се има вяра и политиката на отстъпки не работи “, добави Моравецки.

По-рано прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Русия вижда осведомителна акция от западните страни, която желае да показа Москва като опасност за процеса на споразумяване на спора в Украйна. Той не изключи, че сходна акция е камуфлаж за прикриване на „ нападателни намерения, каквито може да имат място в Киев “.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР