Русия трябва да прекрати опустошителната агресия срещу Украйна. Това е

...
Русия трябва да прекрати опустошителната агресия срещу Украйна. Това е
Коментари Харесай

Макрон: Русия трябва да прекрати опустошителната агресия срещу Украйна

Русия би трябвало да приключи опустошителната експанзия против Украйна . Това е оповестил в телефонния си диалог с съветския президент Владимир Путин президентът на Франция Еманюел Макрон, заяви Би Би Си.

Канцеларията на Елисейския замък разгласява изказване, в което се споделя, че в диалога френският водач е подчертал още един път " изключителната съвестност на последствията от нападателната война на Русия против Украйна " и е възобновил настояването си за преустановяване на огъня.
 Путин към Макрон: Западът да принуди Украйна да спре зверствата Обновена
Путин към Макрон: Западът да принуди Украйна да спре зверствата

Двамата водачи организираха двучасов телефонен диалог

Макрон също по този начин изразил загрижеността си по отношение на ситуацията в Донбас и Мариупол и прикани Русия да разреши да продължи евакуацията от завода " Азовстал ", оповестиха от канцеларията на френския президент.

Той прикани Русия " да извърши отговорностите си като непрекъснат член на Съвета за сигурност, като постави завършек на тази опустошителна експанзия ", се споделя в изказването.

Макрон бе подложен на известни рецензии поради напъните си да поддържа открит разговор с Кремъл, като организира многочасови телефонни диалози с Владимир Путин след началото на нашествието.
 Байдън и Макрон ще търсят решение на войната в Украйна
Байдън и Макрон ще търсят решение на войната в Украйна

Позиция на Белия дом и Елисейския замък

Освен за нуждата от неотложно помирение, Макрон е уведомил Путин, че ще работи за обновяване износа на украинско зърно през Черно море. Споделил е и терзанията си за Донбас и Мариупол.

В известието на Кремъл за днешния диалог се споделя, че Путин е обвинил украинската войска във военни закононарушения и е изискал Западът да спре доставките на оръжие за Украйна . Руският президент е удостоверил, че остава открит за разговор с Киев.

Макрон и Путин възобновиха директните си контакти след повече от месец спиране.

През уикенда френският президент е разговарял и с украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР