Русия трябва да получи безпрецедентен отговор от Европейския съюз и

...
Русия трябва да получи безпрецедентен отговор от Европейския съюз и
Коментари Харесай

Литва предупреди: Русия се готви за тотална война в Украйна

Русия би трябвало да получи " невиждан " отговор от Европейския съюз и Съединени американски щати, в случай че нападна Украйна. За това настоя литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис на среща в Брюксел на външните министри на страните членки на Европейски Съюз, осведоми ДПА.

" Мисля, че сме уверени, че Русия в действителност се готви за тотална война против Украйна и това е безпрецедентно събитие, евентуално след Втората международна война ", посочи той.

Външните министри на страните членки на Европейски Съюз разискват възможен нов кръг от стопански наказания против Русия със Съединени американски щати и Англия, но днес няма да бъдат взети решения. Това разгласи по-рано първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Европейски Съюз и Съединени американски щати постановиха стопански наказания на Русия през юли 2014 година, удряйки нейния енергиен, банков и защитителен бранш, и обмислят спомагателни ограничения, в случай че Русия се опита да нахлуе в Украйна след скупчване на войски по нейните граници.

" Ние сме в режим на въздържане ", означи Борел пред кореспонденти, откакто дойде за срещата на външните министри.

" Във всеки случай ще изпратим явен сигнал, че всяка експанзия против Украйна ще има висока цена за Русия... Ние изследваме дружно със Съединени американски щати и Обединеното кралство какви (санкции) биха могли да бъдат, по кое време и по какъв начин, по съгласуван метод ", уточни още той.

Западните ръководители се притесняват от офанзива против Украйна от Русия, която анексира Крим през 2014 година и поддържа сепаратистите, които управляват елементи от Източна Украйна и се борят с украинските държавни сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР