Русия трябва да бъде спряна в Украйна сега, за да

...
Русия трябва да бъде спряна в Украйна сега, за да
Коментари Харесай

Дуда: Руският диктатор трябва да бъде спрян сега

Русия би трябвало да бъде спряна в Украйна в този момент, с цел да не се постанова след време американските бойци да проливат кръв, с цел да възобновят мира в Европа, както е било през двете международни войни, съобщи президентът на Полша Анджей Дуда.


Той добави, че ще упорства пред Белия дом Украйна да получи покана за присъединение към НАТО на срещата на върха във Вашингтон през идната година.

Дуда разяснява американските десни, някои от които се опълчват на изпращането на помощ за Украйна, като съобщи, че републиканците би трябвало да поддържат битката на Украйна.

Полският държавен глава посочи, че Путин мечтае да си върне територията на Руската империя. Той акцентира, че с цел да не се допусне този спор да се разрасне в сюжет, сходен на Първата и Втората международна война, съветският деспот би трябвало да бъде спрян допустимо най-скоро.

Дуда съобщи, че не се тормози от това кой ще завоюва президентските избори през 2024 година, защото и двете партии чудесно схващат опасността, която съставлява Путин.

" Ние не вършим акт на щедрост за Украйна "

Дуда съобщи още, че помощта, изпращана от западните страни, както и украинците, които дават живота си, " с цел да защитят своята и нашата независимост ", не са щедрост.

" Бих споделил това по следния метод: Не го виждам в тези категории - нито че ние осъществяване акт на щедрост за Украйна, нито че Украйна прави щедрост за нас ", сподели той.

Полският президент добави, че " през днешния ден украинците се борят против Русия в отбрана на своята самостоятелност, суверенитет, независимост и лична територия.... Те пазят себе си. "

" Разполага ли Украйна с задоволително военно съоръжение? "

Запитан дали сега Украйна разполага с задоволително оръжия, с цел да промени обстановката на фронтовата линия, Дуда съобщи, че въпреки сега украинците да разполагат с по-модерно съоръжение от това на Русия, с помощта на помощта на Запада, в това число и на Полша, отговорът е " евентуално не ".

" Знаем това по обстоятелството, че сега те не са в положение да проведат решителна контраатака против съветската войска. Казано в резюме, те се нуждаят от повече помощ ", съобщи Дуда.

" Ядрената опасност "

Полският президент засегна и въпроса за заканите на Русия да употребява нуклеарно оръжие. Дуда има вяра, че Кремъл не би се осмелил да предприеме сходна стъпка.

" Мисля, че Русия няма да прибегне до потребление на нуклеарни оръжия в Украйна. Това е по този начин освен тъй като Владимир Путин няма да ги употребява. Вярвам, че нуклеарният боеприпас в Москва е под груповия надзор на доста хора - и че той не зависи единствено от едноличната преценка на президента. Така че за вземането на решение е нужен повече от един човек ", съобщи полският държавен глава.

" Въпросът не е дали Путин и другите съветски водачи един ден ще спрат да желаят да ръководят Украйна. Те желаят да ръководят света. Въпросът е дали да им позволим... Мисля, че не можем да им позволим. Не можем да поносим насилствени промени на границите в Европа ", заключи Дуда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР