Русия трябва да бъде отстранена от Съвета за сигурност на

...
Русия трябва да бъде отстранена от Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Путин не блъфира за ядрените оръжия, смята Жозеп Борел


Русия би трябвало да бъде отстранена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи по-рано Шарл Мишел

Европейски Съюз би трябвало да одобри съществено заканите на Путин, че може да употребява нуклеарни оръжия в спора в Украйна. Това сподели в изявление за Би Би Си Жозеп Борел -  висшия европейски представител по външната политика и сигурността.

„ Путин се сблъска с неуспехи на бойното поле, като силите му бяха отблъснати от украинска контраатака.

„ Това е рисков миг, тъй като съветската войска беше притисната в ъгъла, а реакцията на Путин - опасност с потребление на нуклеарно оръжие – е доста неприятна “, сподели Борел.

Седем месеца от началото на нахлуването на Русия в Украйна анализаторите са съгласни, че силите на президента Путин са изостанали, само че той споделя, че би трябвало да се реализира „ дипломатическо решение “, което „ резервира суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “.„ В противоположен случай можем да приключим войната, само че няма да имаме мир и ще имаме друга война “, сподели той.

В послание към нацията по-рано тази седмица Путин сподели, че страната му разполага с „ разнообразни оръжия за заличаване “ и ще „ употребява всички средства, с които разполагаме “, добавяйки: „ Не блъфирам “.

„ Когато хората кажат, че това не е блъф, би трябвало да ги вземете на съществено “, сподели господин Борел.

 По-рано различен представител на Европейски Съюз - Шарл Мишел съобщи, че Русия би трябвало да бъде отстранена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. 

Според ръководителя на Съвета на Европейския съюз, когато непрекъснат член на Съвета стартира непровокирана и неоправдана война, война, която е наказана от Общото заседание, отстраняването на този член, би трябвало да бъде автоматизирано.

„ Използването на правото на несъгласие би трябвало да е изключение, само че то се е трансформирало, както видяхме, в предписание. Необходима е промяна, и то незабавно ”, сподели Мишел, обръщайки се към Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е претендирал Русия да бъде лишена от правото си на несъгласие, до момента в който води война, напомня Ройтерс.

When a permanent member of the United Nations Security Council starts an unprovoked and unjustifiable war, a war condemned by the UN General Assembly, its suspension from the Security Council should be automatic.
— Charles Michel (@CharlesMichel)
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР