Русия тайно е похарчила над 300 млн. долара за финансиране

...
Русия тайно е похарчила над 300 млн. долара за финансиране
Коментари Харесай

САЩ: Русия е похарчила над 300$ млн. за финансиране на партии в други страни

Русия скрито е похарчила над 300 млн. $ за финансиране на политически партии в други страни по света от 2014 година, разкрива почитан чиновник на президентската администрация в Съединени американски щати, като се базира на отчет на разследващите служби, заяви CNN, представена от " Сега ".

" В своя обзор разузнаването откри, че Русия скрито е трансферирала над 300 милиона $ и е възнамерявала скрито да трансферира още най-малко стотитина милиона към задгранични политически партии, длъжностни лица и политици допълнително от две дузини страни и на четири континента през този интервал “, споделя служителят пред публицисти, добавяйки, че „ Русия евентуално е трансферирала спомагателни средства скрито в случаи, които са останали незабелязани. Русия е стимулирана от „ опитите да облагодетелства избрани политически партии и да подкопае демокрацията във всички тези страни “, споделя още служителят и прецизира:

„ Нашето мнение е, че един от най-ефективните способи за противопоставяне на съветското прикрито въздействие е да го разкрием ".

В информацията, която е известна досега, са посочени съответно Албания, Босна и Черна гора.

Става дума за две дузини страни, се споделя в отчета.

Очаква се Съединени американски щати да споделят през декември със съдружниците си информацията в отчета, подреден от чиновници на администрацията на президента Байдън по-рано това лято.

„ Разузнавателната общественост на Съединени американски щати инструктира определени страни за тайното съветско финансиране, ориентирано към техните характерни политически среди. Ние пазим тези диалози поверителни поради чувствителността на данните и с цел да дадем опция на тези страни да подобрят честността на изборите си “, твърди още американският чиновник.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР