Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

...
Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ заплашва и нас, РФ събира СС на ООН за атаките, ЕС не подкрепя мисия на място

Русия привиква изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък, с цел да изиска специфична задача на Международната организация за атомна сила в Запорожката АЕЦ, която е най-голямата в Европа с 6 реактора и 6000 мегавата мощ. От месеци тя е под контрола на войските на РФ, а през последните 15 дни - от 25 юли, към този момент имаше няколко обстрела по нея откъм Украйна, която пък от своя страна вини руснаците в самообстрел и " нуклеарен тероризъм ". Петро Котин, президент на Енергоатом - киевската държавна нуклеарна компания, де юре притежател на централата, обаче даде удостоверение, като предложи и отсега нататък офанзивите да не престават, с цел да не могат да бъдат захранвани с ток областите, окупирани от Москва.

 

Заради съвещанието на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации ръководещият МААТЕ приключва отпуската си и ще участва на него. Позицията на Европейски Съюз се чака да бъде да не поддържа задача на Международната организация на мястото на събитията посредством Франция, която е единственият й представител измежду непрекъснатите членове. Русия най-вероянтно ще бъде подкрепена от Китай. А Съединени американски щати, Англия и Франция ще блокират решението. От Вашингтон и Брюксел настояха Путин да върне обекта на Киев, което обаче наподобява необикновено на фона на войната, която се води.

 

Няколко страни от Европейски Съюз - България, Румъния, Унгария, Словакия, Полша биха могли вероятно да попаднат под нараснала радиация, в случай че има повреда в атомната електроцентрала. Според експертите това е съвсем невероятно, тъй като не се чака, даже при утежняване на обстановката, офанзивите да обиден някой от реакторите, защото задачата е спиране на опцията електричеството да бъде включено в мрежата на Росатом, вместо на украинската Енергоатом. С това се и изяснява напрежението сега. 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР