Русия свали два въоръжени дрона, насочени към Москва

...
Руската противовъздушна отбрана свали два въоръжени дрона, насочени към Москва,
Коментари Харесай

Руската противовъздушна отбрана свали два въоръжени дрона, насочени към Москва, каза кметът на града, последното в вълната от атаки с дронове срещу столицата на Русия.

Кметът на Москва Сергей Собянин каза рано в сряда, че един дрон е бил свален в района на Домодедово в южните покрайнини на града, а вторият е бил свален в района на магистрала Минск, западно от столицата.

„Записан е опит на два бойни дрона да влетят в града. И двамата бяха свалени от противовъздушна отбрана“, каза Собянин в канала за съобщения в Telegram, без да назовава нападателя.

„В момента няма информация за пострадали от падането на останките“, каза той и добави, че службите за спешна помощ са на място.


Руската държавна информационна агенция ТАСС също съобщи за опита за нападение с дрон в сряда, цитирайки министерството на отбраната на страната, че украинските дронове са били унищожени в опит да атакуват Москва.

Нападението с дрон беше най-малко третият опит за атака срещу Москва в рамките на една седмица.

Украински дронове са били свалени в неделя в района на Подолски в покрайнините на столицата и в понеделник близо до района на Калуга, според руски официални лица. Министерството на отбраната на Русия заяви миналата седмица, че е свалило седем дрона - също близо до Калуга, което е на по-малко от 200 км (124 мили) югозападно от Москва.

Москва наскоро стана цел за атака на дронове, изстреляни от Украйна. На 30 юли украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че „войната“ идва в Русия, като „символичните центрове и военни бази“ на страната стават цели.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР