Русия спира продажбата на чуждестранна валута до 9 септември. Това

...
Русия спира продажбата на чуждестранна валута до 9 септември. Това
Коментари Харесай

Санкциите хванаха военнопрестъпника Путин за гърлото - РЦБ спира продажбата на чужда валута до септември

Русия стопира продажбата на задгранична валута до 9 септември. Това заяви Руската централна банка, която е под ударите на невиждани наказания от Запада поради съветската атака в Украйна, осведоми Франс прес.

От РЦБ показват, че в интервала сред 9 март и 9 септември банките няма да могат да продават задгранична валута на жителите. Ще бъде обаче позволена обмяната на задгранична валута против рубли когато и да е.

До 9 септември тегленето на пари от сметките в задгранична валута в съветските банки ще бъде лимитирано до 10 000 $, а останалата сума ще може да се тегли само в рубли по настоящия обменен курс.

Независимо от валутата в сметката тегленето може да става единствено в долари и на касата. В официалното съобщение на РЦБ се прецизира, че всяка друга сходна интервенция ще лишава " няколко дни ".

В понеделник рублата доближи нови исторически минимуми по отношение на задграничните валути, откакто Русия беше ударена от невиждани западни наказания, в това число против РЦБ и най-големите съветски банки.

Вчера съветската стопанска система понесе нов тежък удар, откакто американският президент Джо Байдън забрани вноса на съветски нефт и газ в Съединени американски щати.

Руската стопанска система и финансова система претърпяха сериозен трус, откакто Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство, Канада и Съединените щати се споразумяха определени съветски банки да бъдат изключени от системата SWIFT, което ще ги сложи отвън интернационалната финансова система.

Това беше част от оповестения трети пакет наказания на Запада против Русия поради нахлуването й в Украйна. Към глобите се присъдиниха и неутрални до този миг страни като Швейцария.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР