Русия следи отблизо възможностите за създаване от Украйна на ядрено

...
Русия следи отблизо възможностите за създаване от Украйна на ядрено
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия следи отблизо възможностите за създаване от Украйна на ядрено оръжие или мръсна бомба

Русия следи от близко опциите за основаване от Украйна на нуклеарно оръжие или " мръсна " бомба. Това сподели през днешния ден на конференция говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10291
" Що се отнася до опциите за придобиване от Украйна на нуклеарно оръжие или основаване на " мръсна " бомба, то всевъзможни признаци за сходна интензивност се наблюдават деликатно от виновните съветски ведомства ", означи говорителката.

Захарова подсети " гръмките изказвания " на украинския президент Володимир Зеленски, които " е мъчно да бъдат възприети по различен метод, с изключение на като стъпка към опцията за преразглеждане на безядрения статут на Украйна ". " Помним също по този начин апелите за превантивни удари против Русия, отправени към страните членки на НАТО, изказванията на сегашни политически сили и на политици, говорили за нанасяне на нуклеарен удар против Русия ", сподели говорителката и добави: " Многократно сме давали оценка на сходни изцяло несъответстващи и безусловно неприемливи хрумвания. Не считаме за нужно да се занимаваме с разглеждане на всеки мъчителен стон като тези, които звучат непрестанно от устата на представители на киевските управляващи, защото те фактически се намират в някакво мъчително, несъответстващо положение и всички го виждат ".

Русия ще реагира " премерено и поредно ", в случай че страните от Г-7 вземат решение за възбрана на целия експорт за Русия, сподели Захарова.

" Ако се вкарат нови наказания ще реагираме, само че както постоянно премислено, поредно и премерено, ръководейки се от дилемите за отбрана на нашите ползи, ползите на нашите жители, за поддържане на резистентност на националната стопанска система, на ползите на съветския бизнес и по този начин нататък ", сподели говорителката.

Захарова добави, че новите евентуални търговски ограничавания във връзка с Москва " подкопават общоприетите правила на интернационалната търговия ". " Насрещните загуби не вълнуват (САЩ), тъй като те преди всичко засягат страните от Европейския съюз, а кой във Вашингтон ще мисли за някакви непознати страни ", добави говорителката.
   
Насаждането от страната на Брюксел на логиката на блоковото опълчване от ден на ден слага Европейски Съюз в изолираност, сподели Захарова.

Така тя разяснява думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, който сподели, че Европейски Съюз ще построява връзките си с други страни според от тяхната политика по отношение на Русия и Китай.

" Тези изказвания, за жалост, са изтъкани от ултиматуми и двуличие... Опитите да се поправи всичко благодарение на нападателна агитация, закани, тотална битка с различните гледни точки, насаждането на логиката на блоковото опълчване само слагат Европейски Съюз в изолираност ", сподели Захарова.

Тя разкритикува думите на Борел, наричайки ги " несъответстващи ", и добави, че те не дават отговор на ползите на европейските страни и нации.

Русия постоянно води разговор с сътрудниците си от БРИКС за механизма за разширение на групата, сподели още Захарова.

По думите ѝ въпросите за разширение на БРИКС са повече от настоящи и се намират във фокуса на вниманието на групата.

" Те се засягат на ниво държавни глави и министри на външните работи на страните от " Петицата ". В частност в Пекинската декларация на 14-ата среща на върха на БРИКС е включена задачата да се изработят съответните управителни правила, стандарти, критерии и процедури ", добави говорителката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР