Русия силно е сбъркала в преценката на ситуацията в Украйна,

...
Русия силно е сбъркала в преценката на ситуацията в Украйна,
Коментари Харесай

Путин не научава истината за войната в Украйна, твърдят Великобритания и САЩ

Русия мощно е сбъркала в преценката на обстановката в Украйна, защото някои от съветниците на съветския президент Владимир Путин не му споделят истината. Това заяви в четвъртък ръководителят на Британския държавен информативен щаб (GCHQ) Джеръми Флеминг , представен от Би Би Си. По-рано в сряда същото оповестиха от Белия дом и Пентагона в Съединени американски щати.

Войната в Украйна стартира на 24 февруари и продължава повече от месец макар упованията за бърз боен триумф на Русия. Според Запада съветската войска среща мощна опозиция и търпи тежки загуби.

По думите на Флеминг съветски бойци отхвърлят да извършват заповеди, саботират личното си съоръжение и даже по простъпка са свалили собствен личен аероплан.

„ Съветниците на Путин отхвърлят да му кажат истината, само че това, което се случва и степента на тези неправилни преценки би трябвало да са кристално ясни на режима “, сподели Флеминг.

„ Получава се стратегическата неточност, за която западните водачи предизвестиха Путин. Това се трансформира в негова лична война, като цената заплащат почтени хора в Украйна и от ден на ден елементарни руснаци също “.

По-рано в сряда говорителката на Белия дом Кейт Бедингфийлд сподели на конференция, че Путин е бил измамен от съветниците си.

„ Вярваме, че Путин е подвеждан от съветниците си по отношение на това какъв брой зле се показва съветската войска и по какъв начин въздействат глобите на съветската стопанска система, тъй като те са прекомерно уплашени да му кажат истината “, сподели Бедингфийлд.

Тя добави, че Съединени американски щати оповестяват това в този миг, с цел да покажат, че това е „ стратегическа неточност на Русия “. Все още няма коментар от Кремъл.

Джон Кърби , представител на Пентагона, се съгласи с изказванията и акцентира, че това може да попречва договарянията. От друга страна, споделя Кърби, "не се знае по какъв начин ще реагира подобен водач на неприятни вести ". По-рано американският президент Джо Байдън сподели, че не може да разяснява разследващите данни.

Украинските управляващи оповестяват за над 17 000 починали руснаци, като съгласно последните публични данни на Русия броят е 1351.

По-рано във вторник заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд дефинира загубите на Русия като "невероятни " и посочи, че съветските жертви са над 10 000.

"Мисля, че, за жалост, руснаците към момента не са разбрали изцяло какъв брой мощна е украинската войска ", сподели Нюланд в изявление пред телевизия Current Time.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР