Русия сигнализира, че ако не бъде изпълнен списък с искания

...
Русия сигнализира, че ако не бъде изпълнен списък с искания
Коментари Харесай

От Ню Йорк Лавров обвини Запада, че пречи на зърнената сделка с ООН

Русия алармира, че в случай че не бъде изпълнен лист с претенции за унищожаване на пречките пред този експорт, тя няма да се съгласи на удължение на периода на обвързваното с това съглашение след 18 май, което разрешава безвреден експорт на зърно от черноморските пристанища на Украйна.

На конференция в Организация на обединените нации в Ню Йорк Лавров похвали работата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и ръководителя на Службата за помощ на Организация на обединените нации Мартин Грифитс в устрема им " да се реализира съглашение със страните, които оповестиха нелегитимни наказания против Руската федерация ".

" Но резултат на процедура няма ", сподели Лавров.

През юли предходната година Русия подписа тригодишно съглашение, в което Организация на обединените нации се съгласи да помогне да се опита да отстрани всички спънки пред съветския експорт на зърно и торове.

Въпреки че този експорт не е обект на западните наказания, наложени след нашествието в Украйна през февруари 2022 година, Москва споделя, че рестриктивните мерки върху заплащанията, логистиката и застраховките са спънка за доставките.

Едно от настояванията на Русия е Руската земеделска банка (Росселхозбанк) да се върне в банковата система Суифт (SWIFT). Лавров съобщи, че няма проекти това да се случи и като опция Гутериш е предложил американските банки да оказват помощ на Руската селскостопанска банка с транзакциите.

Руският външен министър съобщи, че една банка " общително се съгласи да финансира една интервенция ", само че това не е дълготрайно решение.

" Ако желаете всякога ние и генералният секретар на Организация на обединените нации да тичаме напред-назад, да молим дадена финансова конструкция на Съединени американски щати, те да бъдат великодушни, тогава разбирате, че това не може да работи и няма да работи ", сподели той.

Източник, осведомен с транзакцията, съобщи, че Държавният департамент на Съединени американски щати и министерството на финансите на Съединени американски щати са поискали от " Джей Пи Морган " (JPMorgan Chase & Co) да извърши " доста лимитирана и мощно следена " транзакция по отношение на износа на селскостопански материали, който се е осъществил този месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР