Русия си е върнала частично подстъпите към Кременная в западната

...
Русия си е върнала частично подстъпите към Кременная в западната
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Русия си е върнала частично подстъпите към украинския град Кременная

Русия си е върнала отчасти подстъпите към Кременная в западната част на Луганска област в Източна Украйна, съобщи английското военно разузнаване.

В сводката, оповестена всеки ден в " Туитър ", през днешния ден се отбелязва, че от началото на този месец се водят тежки сражения в някои региони по продължение на фронтовата линия сред този град и Сватово. Руският надзор върху Кременная бе под непосредствена опасност от страна на украинските въоръжени сили по-рано тази година, напомня английското военно разузнаване.

То регистрира, че съветските войски са напреднали тук-там с по няколко километра. Според него задачата им е да бъде разширена зоната за сигурност западно от отбранителната линия, която са прокопали на по-голяма надморска височина. Руската войска евентуално желае да доближи река Оскол, която да бъде като естествено затруднение пред вероятно украинско контранастъпление, и да си върне контрола над град Купянск - транспортен възел в прилежащата Харковска област, написа още в сводката, представена от Българска телеграфна агенция.

Британското военно разузнаване обобщава, че в действен проект съветските проекти в Североизточна Украйна по всяка възможност остават отбранителни, защото военното командване вероятно се притеснява, че това е един от секторите от фронта, където украинските въоръжени сили може да опитат огромна атака.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР