Русия ще започне работа по своя собствена мисия до Марс,

...
Русия ще започне работа по своя собствена мисия до Марс,
Коментари Харесай

Русия започва собствена мисия до Марс

Русия ще стартира работа по своя лична задача до Марс, откакто Европейската галактическа организация (ЕКА) спря взаимен план след нашествието в Украйна, заяви Ройтерс.

В четвъртък ЕКА разгласи, че ще бъде невероятно да продължи да си сътрудничи с Русия по задачата ExoMars. A съветска ракета трябваше да транспортира марсоход, създаден в Европа до Червената планета по-късно тази година.

" В най-близко бъдеще ще стартираме работа по реализиране на задача до Марс ", съобщи Дмитрий Рогозин, началник на съветската галактическа организация " Роскосмос ".

Интерфакс го цитира да споделя, че не счита, че марсоходът безусловно ще бъде нужен, защото Русия разполага със действителен модул за кацане, който е предопределен за превозване на роувъра, ще бъде в положение да извърши нужната научна работа.

Рогозин съобщи, че има " огромни подозрения " по отношение на това, което ЕКА може да направи без Русия, която към този момент разполага с ракета, площадка за изстрелване и модул за кацане. ЕКА ще се нуждае от най-малко шест години, с цел да създаде собствен личен модул, сподели той.

В отговор на глобите " Роскосмос " към този момент спря съдействие с Европа в региона на изстрелването на галактически кораби и разгласи, че ще ще спре да доставя ракетни мотори на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР