Русия ще започне пролетната си кампания за военна мобилизация на

...
Русия ще започне пролетната си кампания за военна мобилизация на
Коментари Харесай

"Ще участват десетки хиляди младежи": Русия с пролетна кампания за военна мобилизация

Русия ще стартира пролетната си акция за военна готовност на 1 април, в която ще вземат участие десетки хиляди младежи на възраст сред 18 и 30 години, заяви съветският общоприет щаб.

От армията декларират, че тези новобранци няма да бъдат изпратени в Украйна, само че акцията, която се провежда два пъти годишно, идва в миг, когато доста руснаци се опасяват от нова готовност.

Кралицата на руската поп музика се разгласи против войната в Украйна

" Пролетната акция за военна готовност ще стартира на 1 април ", съобщи на брифинг почитан чиновник на Генералния щаб, вицеадмирал Владимир Цимлянски, представен от Агенция Франс Прес.

По думите на Владимир Цимлянски всички наборници ще отбиват едногодишната си работа на " територията на Руската федерация ".

Те " няма да бъдат изпращани на постове за разполагане на въоръжените сили в новите съветски райони ", т.е. четирите украински области (Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка), анексирани от Русия през 2022 година, и " няма да вземат участие в специфичната съветска военна интервенция ", показва Цимлиански.

Продължават настъпленията в Купянск, Донецк и Авдеевка

Повече от 2 години Русия организира атака в Украйна, която към този момент накара съветските управляващи да наредят активизирането на над 300 000 души през есента на 2022 година

Много руснаци се притесняват от втора вълна на готовност, макар уверенията на президента Владимир Путин, че това " не е належащо ".

През 2023 година в пролетната акция за военна тегоба в Русия са взели участие към 147 000 души, а през есенната акция в съветската войска са постъпили 130 000 наборници, по данни на Министерството на защитата.

Цимлянски не посочи какъв брой млади руснаци са били обект на пролетната акция тази година.

Миналото лято Русия одобри закон, с който от 1 януари 2024 година възрастовата граница за наборна военна работа се усилва от 27 на 30 години.

Нанесени са два въздушни удара по жилищен регион в града

През последните месеци Русия съобщи, че е постигнала няколко напредъка в Украйна, в лицето на украинската войска, която изпитва дефицит на хора и муниции заради пресъхването на западната помощ.

През декември предходната година Владимир Путин съобщи на годишната си конференция, че 617 000 съветски бойци се намират в Украйна в границите на съветската военна интервенция. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР