Русия ще започне да разполага ядрените си оръжия в Беларус

...
Русия ще започне да разполага ядрените си оръжия в Беларус
Коментари Харесай

Русия разполага атомните си бомби в Беларус до месец

Русия ще стартира да разполага нуклеарните си оръжия в Беларус идващия месец, откакто специфичните уреди за предпазване са подготвени на 7-8 юли. Това сподели президентът Владимир Путин в петък, което е първото пренасяне на такива бомби от Москва отвън Русия след рухването на Съветския съюз.

През март Путин разгласи, че желае да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, явно предизвестие към НАТО поради поддръжката му за Украйна.

Водещи страни от НАТО споделят, че ще поддържат Украйна и ще ѝ оказват помощ да се отбрани толкоз дълго, колкото е належащо от съветската експанзия.

„ Всичко върви по проект “, се е обърнал Путин към беларуския президент Александър Лукашенко, при разискване на плануваното разполагане на нуклеарни оръжия по време на диалозите в черноморската лятна резиденция на съветския водач в Сочи.

Подготовката на съответните уреди завършва на 7-8 юли и ние неотложно ще стартираме действия, свързани с разполагането на подобаващи типове оръжия на вашата територия “, споделя Путин съгласно стенограмата на изявленията му в Кремъл.

Лукашенко пък му благодари.

Ядреният ход на Путин се следи от близко както от Съединените щати, по този начин и от техните съдружници в НАТО в Европа и от Китай, който неведнъж предупреждаваше против потреблението на нуклеарни оръжия в спора.

Само Съединените щати до момента са употребявали нуклеарни оръжия в яд - при офанзивите през 1945 година против японските градове Хирошима и Нагасаки.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР