Русия ще увеличи добива на газ през 2017 г. с

...
Русия ще увеличи добива на газ през 2017 г. с
Коментари Харесай

Русия ще увеличи добива на газ с 12 %, а на въглищата – с 6%, според Новак


Русия ще усили добива на газ през 2017 година с 12 %, а на въглищата с 6%. Това съобщи министъра на енергетиката на Русия Александър Новак на капиталов конгрес на ВТБ Капитал.

„ През тази година данните се усъвършенстват. Мога да дам образец – в газовия бранш нарастването при добива на газ ще е 12 %, това е повече от темповете на икономическия растеж няколко пъти. При въглищата – ще е с 6 % “, сподели той, представен от ТАСС. Петролният бранш не може да покаже такива резултати, поради договорката с ОПЕК и страните отвън картела, означи Новак, като добави, че „ секторът се усеща удобно, без значение от понижението на цените и доларовите доходи “.

Министърът означи също, че ведомството чака растеж на вложенията в петролния бранш през 2017 година до 1,3 трлн. Рубли. „ Обемът на вложенията в нефтогазовия бранш, без значение от понижението на цените остава висок. По отношение на добива на петрол и нефтопродукти по време на рецесията вложенията бяха 700-800 милиарда рубли, за последните две години вложенията се усилиха с 20% - до 1,2 трлн. Рубли. През тази година към момента се чака растеж от 1,3 милиарда рубли “, сподели той.

Министерство на енергетиката чака, че добива на петрол и газов кондензат до края на годината да спадне с 0,1 % - до 547 млн. тона.
Новак означи също по този начин, че внезапното намаляване на експортните мита на петрола може да докара до отрицателни последици за нефтопреработващите фабрики.

„ Ако в този момент внезапно се нулират експортните мита, това ще е отрицателно за (нефтопреработващите) за заводите, инвестиращи в рационализация. В бъдеще има такава опция, само че това би трябвало да се направи гладко, да се даде опция за довеждане докрай на програмата за рационализация, която тече “, сподели министъра.

От няколко години съветските ръководещи организират промяна за данъчно облагане в петролния бранш. Една от най-важните й елементи е осъществяване на данъчна маневра с нулиране на експортните мита за петрола. Министерство на финансите предлага нулиране на експортните мита от 2018 година, против което се афишира Министерство на енергетиката. От ведомството считат, че това може да докара до спад на количествата за нефтопреработка и затваряне на нефтопреработващи фабрики, а също по този начин и отрицателно отражение на връзките с Беларус.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР