Русия ще увеличи бюджета на със 150% през 2023 г.

...
Русия ще увеличи бюджета на със 150% през 2023 г.
Коментари Харесай

Русия увеличава драстично бюджета за отбрана през 2023 г.

Русия ще усили бюджета на със 150% през 2023 година Това разгласи отрасловият министър Сергей Шойгу.

По време на съвещание на министерството той означи, че сходно нарастване би трябвало да разреши 97% от оръжията и оборудването на военнослужещите да бъде в подготвеност за потребление когато и да е.

По-рано този месец съветският президент Владимир Путин приказва за обстановката в армията, като акцентира, че битката с създадените от Запада оръжия в Украйна ще помогне на страната да усъвършенства личните си качества.

В края на октомври да бъде ускорено задоволяването на потребностите на съветските въоръжени сили. Беше разпоредено на държавното управление на фона на специфичната интервенция и да разшири потенциала си за такова произвеждане.
 Русия ще похарчи 600 милиарда $ за защита до 2025 година
Русия ще похарчи 600 милиарда $ за защита до 2025 година

4,7 трилиона рубли ще бъдат разходени още тази година

Миналата седмица " Форбс " заяви, че разноските на Руската федерация през 9-те месеца на пълномащабна инвазия и война против Украйна  което се равнява на към една четвърт от годишния ѝ бюджет.

Според анализатори разноските на Русия за военни разноски са се удвоили тази есен и към този момент изискват най-малко 10 милиарда $ месечно.

Руската федерация харчи приблизително по към 200 $ дневно за собствен боец. Общите разноски за заплати на военните, участващи в сраженията, са към 2,7 милиарда $ след мобилизацията.

" Форбс ": Войната топи бюджета на Русия

Кремъл ще харчи все повече
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР