Русия ще свика в армията 1,2 милиона души в рамките

...
Русия ще свика в армията 1,2 милиона души в рамките
Коментари Харесай

На война отиват само селяните. В Москва и Петербург почти няма да има мобилизация - Свят

Русия ще свика в армията 1,2 милиона души в границите на " частичната готовност ". Това заяви съветската медия Медуза като се базира на свои високопоставени източници.

Информацията е засечена от разнообразни канали.

Само преди ден " Новая газета. Европа " разкри, че Кремъл лъже за размера на мобилизационната акция. Военният министър Сергей Шойгу съобщи, че ще бъдат призовани до 300 000, само че източници на изданието от висшите ешелони в Кремъл са показали, че действително става дума за изпращането на фронта в Украйна на 1 милион бойци.

Медуза обаче твърди, че даже и това толкоз стряскащо число не е правилно и че проектът е за мобилизацията на 1,2 милиона души.

Според неназован източник, за който се прецизира единствено, че е непосредствен до управлението на Москва, в столицата се възнамерява да бъдат мобилизирани не повече от 16 000 души. Същата информация Медуза са съумели да потвърдят и от " представител на едно от федералните министерства ".

Около 3200 души ще бъдат призовани в Санкт Петербург е обяснил осведомител на медията от Северозападния федерален окръг.

Въпросният брой мобилизирани в огромните съветски градове наподобява незабележим за разлика от протичащото се в самостоятелните републики. Според някои информации 25 % от мъжете в Бурятия ще бъдат пратени на фронта. В Улан Уде към този момент има свидетелства по какъв начин се приканват многодетни татковци и даже умряли хора, които в никакъв случай не са ходили в казарма.

Пред Медуза източник, непосредствен до едно от федералните министерства, е удостоверил тази информация и е декларирал, че на районните центрове " е предложено да се активизират на минимална основа ".

" В селските региони няма медии, няма съпротива и има по-голяма поддръжка за войната ", цитира думите на този човек съветската медия.

На 21 септември съветският президент Владимир Путин разгласи частична готовност. Броят на хората, които би трябвало да бъдат мобилизирани, е посочен в седма точка от съответния декрет, само че въпросната информация е класифицирана.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР