Русия ще спре да доставя петрол и петролни продукти на

...
Русия ще спре да доставя петрол и петролни продукти на
Коментари Харесай

Русия няма да доставя петрол на страни, подкрепили таван на цените



Русия ще спре да доставя нефт и петролни артикули на страни, които постановат таван на цените на съветския нефт.

Това съобщи пред кореспонденти заместител министър-председателят Александър Новак , представен от " Интерфакс ". Въвеждането на подобен предел за задържане на цените на петрола и ограничение на приходите на Русия се разисква в света по самодейност на Съединени американски щати .

" Що се отнася до ограничаването на цените: в случай че го вкарат, ние просто няма да доставяме нашия нефт и петролни артикули на такива компании или страни , които ще вкарат ограничавания, тъй като няма да работим при непазарни условия ", сподели Новак.

Новак също по този начин означи, че не е чувал мнението, че Индия и Китай биха могли да се причислят към ембаргото върху покупките на съветски нефт.

Според коментара на Новак въвеждането на този механизъм би " унищожило изцяло пазара ".

" Според мен това е цялостен парадокс . Намесата в пазарните механизми на подобен значим бранш като петролния, който е от решаващо значение за обезпечаването на енергийната сигурност в света , ще докара само до дестабилизиране на петролния бранш, на петролния пазар. Същите консуматори, европейски и американски, които през днешния ден към този момент заплащат високи цени, ще платят за това преди всичко ", предизвести Новак.

" Не сме чули нито един позитивен отговор от производителите на нефт, които вземат участие на пазара , на този парадокс, който се разисква от всички ", сподели вицепремиерът.

Коментирайки обстоятелството, че през декември ще влязат в действие глобите на Европейски Съюз върху покупките на съветски нефт , Новак съобщи, че съветските компании " знаят за декември и се приготвят за него ".

" Надявам се, че във всички проекти, които имат, ще вземат поради декември. Всички проекти са направени по този начин, че да запазят настоящите равнища ", споделя Новак.

Припомняме,  върху закупуването на съветски нефт по море влиза    2022 година

През март Съединени американски щати не разрешиха вноса на нефт от Русия.

Очаква се на следващия ден, 2 септември, министрите на финансите от Г-7 да обсъдят опцията за налагане на ценови таван на съветския нефт . Има разнопосочни тези - че в случай че не се вкара ограничаването, ще стартира световно повишаване на цените на силата, в случай че по-голямата част от съветския нефт не е разполагаем. Германският канцлер Олаф Шолц изрази убеденост, че сходен механизъм би трябвало да бъде утвърден от болшинството от интернационалната общественост, в противоположен случай той няма да работи.
 Съединени американски щати: Г-7 обмисля таван на цената на съветския нефт
Съединени американски щати: Г-7 обмисля таван на цената на съветския нефт

Налагането на таван върху цената би било най-големият удар за Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР