Русия ще се опита да отвори нов фронт срещу Украйна

...
Русия ще се опита да отвори нов фронт срещу Украйна
Коментари Харесай

THE TIMES: Русия започва нова инвазия в Молдова на 9 май?


Русия ще се опита да отвори нов фронт против Украйна от Молдова на 9 май, съгласно украински военни източници,.

Техен източник твърди, че има „ огромен брой индикации “, сочещи за офанзива в близко бъдеще против някогашната руска страна, която има единствено 3250 бойци в армията си. Успешното завладяване ще докара до нахлуване на съветски войски в черноморското пристанище Одеса, в Украйна, от запад.

„ Смятаме, че Кремъл към този момент е взел решението да нападна Молдова. Съдбата на Молдова е решаваща. Ако руснаците стартират да поемат контрола, ние във военно отношение ще бъдем по-лесна цел и опасността за Украйна ще бъде екзистенциална “, сподели източникът.

В същото време изданието отбелязва, че информацията не подхожда на оценките на западното разузнаване, които допускат, че Русия няма задоволително качества да приключи безвредно този маршрут, без да рискува самолетите й да бъдат свалени от украинската противовъздушна защита в региона на Одеса. Освен това, с цел да трансферира муниции и войски, Русия ще би трябвало да сътвори сухопътен кулоар от краткотрайно окупирания Херсон през част от Николаевска и Одеска области, изправен пред яростна опозиция на украинските сили.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР