Русия ще се опита да отвори нов фронт срещу Украйна

...
Русия ще се опита да отвори нов фронт срещу Украйна
Коментари Харесай

„Кремъл вече е взел решението“. Молдова ли е следваща цел?

Русия ще се опита да отвори нов фронт против Украйна от Молдова, съгласно украински военни източници, написа английското издание.

Редица знаци към този момент демонстрират, че в близко бъдеще ще има офанзива против някогашната руска страна, която има единствено 3250 бойци в армията си. Успешното завладяване ще докара до нахлуване на съветски войски в украинското черноморското пристанище Одеса от запад.

„ Смятаме, че Кремъл към този момент е взел решението да нападна Молдова. Съдбата на Молдова е основна. Ако руснаците стартират да поемат контрола, ние, във военно отношение, ще бъдем по-лесна цел и опасността за Украйна ще бъде екзистенциална “, споделя източник на изданието. Според Таймс нахлуването в Молдова може да стане на 9 май, когато Русия отбелязва Деня на успеха.

Разузнавателната информация за отваряне на втори фронт и въвличането на Молдова в спора е спорна. Част от специалистите са на мнение, че заплахата от това е дребна.

Въпросът породи към великденските празници. Първо, че ще нападне освен Източна Украйна, само че и Южна, с цел да може по земя да стига до две завзети от нея територии – едната е украинският полуостров Крим, а другата е част от Молдова, ръководена от проруски сепаратисти - Приднестровието. Два дни по-късно изявление в региона имаше – все по обекти на военната индустрия и ретранслатори на съветската агитация.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР