Русия ще създава, а според някои руски медии вече е

...
Русия ще създава, а според някои руски медии вече е
Коментари Харесай

Русия ще създава собствен аналог на чатбота ChatGPT с име SistemmaGPT

Русия ще основава, а съгласно някои съветски медии към този момент е основала собствен аналог на ChatGPT. Руската компания Sistemma съобщи, че напълно скоро ще започва своята невронна мрежа SistemmaGP.

„ Руска ИТ компания за разбор, моделиране и обработка на данни, въз основа на лични разработки и резултатите от проучванията на Станфордския университет, е основала локален аналог на ChatGPT. Моделът с изкуствен интелект SistemmaGPT работи на съветски сървъри и е приспособен за представителите на бизнеса и потребителите от Русия “, се показва в известието за пред медиите.

Софтуерът е двуезичен – може да работи както на съветски, по този начин и на британски език, и също по този начин може да открива информация, да оказва помощ на потребителя като виртуален помощник, да дава отговор на имейли и да основава набори от рекомендации.

Компанията Sistemma съобщи, че бета тестванията на SistemmaGP – съветският аналог на ChatGPT би трябвало да стартират през месец юни 2023 година.

Бегла инспекция на уеб страницата на тази компания сподели, че на нейната уеб страница няма никакви контакти с изключение на подозрителен и незнаен адрес в най-долната част на страницата. Домейнът е регистриран на частно
Всичко за Вашата сватба
лице, което най-малко към този момент не дава изказвания пред медиите.

Частният домейн подсказва, че това може да е някаква модифицирана версия на показания неотдавна чатбот Алпака, който може да се конфигурира на личен компютър и да употребява безвъзмездни езикови запаси от рода на LLaMA 7B.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg