Русия ще реши всички проблеми, възникнали заради санкциите, наложени от

...
Русия ще реши всички проблеми, възникнали заради санкциите, наложени от
Коментари Харесай

Путин разказа как ще се решат възникналите заради Запада трудности

Русия ще реши всички проблеми, зародили поради глобите, наложени от Запада, сподели Владимир Путин на среща с членове на държавното управление. Според него съветската стопанска система се приспособява към новата обстановка, а това ще докара до повишение на независимостта и суверенитета на страната. На срещата бяха разисквани тематики като по какъв начин да се предотврати повишението на цените на храните, затварянето на производството и какви ограничения са нужни за поддръжка на съветския бизнес.

В началото на срещата министър председателят Михаил Мишустин сподели, че Министерският кабинет от името на президента работи за повишение на стабилността на стопанската система в изискванията на невиждано увеличение на външния напън. За това е образуван специфичен щаб, който координира активността на всички ведомства, в това число и на районно равнище.

Като съществени задания са сложени: отбрана на вътрешния пазар, обезпечаване на гладкото действие на предприятията посредством унищожаване на нарушаванията на логистичните и индустриалните вериги и поддържане на заетостта. Мишустин означи, че два законодателни плана с предпочитани антисанкционни ограничения към този момент са готови навреме. Те включват съответни оферти за стабилизиране на финансовите пазари, поддръжка на редица промишлености, повишение на стабилността на вътрешния бизнес и връщане на капитала в съветската пълномощия.

Вече е направен законопроект, ориентиран към попречване на затварянето на производството: в случай че задгранични притежатели безпричинно затворят компанията, тогава в такива случаи се предлага въвеждане на външна администрация. Разработен е и набор от ограничения в помощ на софтуерната промишленост. Той по-специално включва освобождението на всички съществени компании от заплащане на налог върху приходите и инспекции от регулаторните органи. В поддръжка на строителния бранш се опростява създаването на градоустройствена документи, ще се форсира регистрацията на права върху издигнати уреди и ще се форсира даването на имоти.

Правителството ще помогне на въздушните превозвачи да запазят флота от задгранични самолети. За страни, които не разрешават на наши кораби да влизат в техните пристанища, сходни забрани ще бъдат въведени и в съветските. Туристическата промишленост също ще получи преференции.

Мишустин обърна особено внимание на обезпечаването на продоволствената сигурност на страната. Според него в този момент е извънредно значимо да се предотврати спирането на сеитбената акция, която към този момент тече в някои райони. Следователно земеделските производители ще могат да отсрочват заплащанията си по капиталовите заеми за шест месеца.

Цени на продуктите

Владимир Путин от своя страна сподели, че глобите против Русия щяха да бъдат наложени от Запада във всеки случай: „ Не се колебая, че тези наказания въпреки всичко щяха да бъдат въведени по един или различен метод, както бяха въвеждани към този момент дълги години ". Той означи, че след разпадането на Съветския съюз доста ограничавания и така наречен описи на Координационен комитет за многостранен контрол на (Координационен комитет за експортен надзор, интернационална организация, основана през 1949 година за многостранен надзор на износа за Съюз на съветските социалистически републики и други социалистически страни) не са преставали да работят и са „ наследени” от Русия.

„ Само че всички вземаха на драго сърце парите за погасяване на предходните заеми, които всички републики на Съветския съюз вземаха в руския интервал “, означи президентът.

Той счита, че в този момент санкционният напън е комплициран и основава избрани проблеми и компликации за Русия. Президентът означи, че в такива моменти търсенето на избрани групи артикули от народа постоянно нараства. „ Но ние не се съмняваме, че ще решим всички тези проблеми в хода на работа по спокоен метод. Постепенно хората ще се ориентират, ще схванат, че просто няма събития, които да не можем да решим “, акцентира президентът.

Изказвайки се на срещата, Денис Мантуров, началник на Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация, увери, че съветските управляващи ще вкарат държавно контролиране на цените на обществено значимите артикули единствено в най-крайния случай - при положение на голословно нарастване на цените. Министерството на индустрията и търговията чака комерсиалните вериги да задържат цените на потребителските артикули.

„ Що се отнася до цените. Безотговорната позиция на някогашните ни сътрудници от чужбина докара до доста повишаване на вносните артикули. Правителството реши да поддържа както фермерите, по този начин и търговията. В отговор чакаме всички участници на пазара да запазят цените на продуктите от всеобщо търсене “, сподели Мантуров. Той означи, че постоянно огромните мрежи непринудено минимизират маржа и разноските се пренасочват към артикули от междинни и премиум категории.

„ За обществено значимите артикули от невисок ценови сегмент държавното управление разполага с механизъм за държавно контролиране, към който в никакъв случай не сме прибягвали. При сегашните условия тази мярка ще се употребява в краен случай, при голословно повишение на цените “, акцентира Мантуров.

Последиците от глобите за Запада

В същото време антируските и антибелоруските наказания могат да доведат до повишаване на храните в света, счита президентът. И тъкмо тези страни, които ще пострадат от това, отхвърлят да купуват торове от Москва и Минск. Президентът изясни, че Русия и Беларус са едни от най-големите снабдители на минерални торове за международните пазари. „ Ако продължим да основават някакви проблеми във финансирането, в застраховането, в логистиката, в доставката на нашите артикули, тогава цените, които към този момент са непостижими, ще се покачат още повече “, предвижда Путин.

Според него това развиване на събитията " от своя страна ще се отрази на крайните артикули - храната ". „ Ако ни основават някакви проблеми в този смисъл, тогава отрицателните последствия за този бранш на международната стопанска система са неизбежни. Цените ще се покачат още повече, а това ще се отрази на решаването на редица филантропични проблеми, в това число и във връзка с тези страни, които към този момент имат такива и има какво да мислят във връзка с снабдяването на своите жители с храна”, добави съветският водач.

В същото време президентът означи, че Русия никога не би трябвало да позволява сходно нещо на вътрешния пазар на храни: „ Преди всичко би трябвало да осигурим нужното количество торове на нашия пазар, нашите аграрни производители. Ние имаме ресурсите и сме подготвени да ги предоставим на нашите задгранични сътрудници. " „ С тези страни, които са другарски настроени към нашата страна, към Русия, имаме избрани съглашения за абсолютно обезпечаване на тяхната потребност от минерални торове. Както нашите снабдители, по този начин и тези страни са заинтригувани от това “, сподели Путин.

Президентът приказва за следствията от възбраната за доставка на съветски нефт. Според него Съединени американски щати в този момент се пробват да предотвратят идния недостиг на нефт, който към този момент докара до внезапно повишаване на цените на горивата в Америка: „ Те се пробват непременно да реализират съглашение с тези страни във връзка с които самите те вкараха нелегитимни ограничавания. И те са подготвени да сключат мир с Иран, неотложно да подпишат всички документи. И отидоха във Венецуела да договарят. Не трябвало да се постановат налагат тези противозаконни наказания против тях.”

Според Путин „ същото ще се случи и в връзките с нашата страна, в това не се колебая. Ние, дружно с нашите сътрудници, които не признават тези дейности, сигурно ще намерим решения на всички проблеми, които те се пробват да ни основат.”

Предотвратяване на прекъсване на производството

В същото време президентът означи, че Русия извършва всички свои отговорности за доставка на енергийни запаси за Европа и други райони на света. „ Що се отнася до тези страни, които подхващат вражески стъпки към нашата страна и стопанска система, ние добре знаем, че те приканват своите жители да затегнат коланите, да се обличат по-топло и като цяло показват глобите, които постановат против нас, като причина за утежняването на тяхното състояние “, сподели Путин.

„ Всичко наподобява доста необичайно, още повече, че изпълняваме всичките си отговорности в региона на енергийните доставки “, акцентира президентът.

В същото време той означи, че Русия няма да се затваря за никого и е подготвена да работи с всички сътрудници, които желаят. „ Отворени сме да работим с всички наши сътрудници, задгранични сътрудници, които сами го желаят. В тази връзка правата на тези наши задгранични вложители и сътрудници, които остават в Русия и работят в Русия, би трябвало да бъдат надеждно предпазени. Моля държавното управление да не изпуска това от взор “, сподели той.

Той обаче изиска решителни дейности в отговор на закриването на предприятия в Русия от задгранични притежатели и въвеждането на външно ръководство в такива предприятия: „ Тогава е належащо, както предложи ръководителят на държавното управление, да се вкара външно ръководство и по-късно да се трансферират тези предприятия към тези, които желаят да работят. Има задоволително правни, пазарни инструменти”.

Изплащане на външните отговорности в рубли

В изявление на срещата финансовият министър Антон Силуанов сподели, че макар финансовите наказания обстановката в обществения бранш на Руската федерация е под надзор. „ Очаква се приходите, които не са от нефт и газ, да намалеят. Но това се компенсира от растежа на приходите от нефт и газ “, сподели министърът. Той също по този начин акцентира нуждата от „ попречване на ускоряването на инфлацията “. Според Силуанов главният приоритет в този момент е осъществяването на всички обществени отговорности на страната.

Ръководителят на министерството добави, че приходите от нефт и газ ще се употребяват за понижаване на заемите и " за финансиране на предпочитани разноски ".

В същото време той сподели, че Русия ще изплати външните си задължения в рубли, а по-късно Западът ще може да ги конвертира в задгранична валута. “Създаден е специфичен ред за обслужване на външните задължения, в това число държавните. Ще изплащаме външните си отговорности в рубли, а конвертирането ще правим посредством топене на златно-валутните запаси “, сподели Силуанов на срещата.

„ Западът разгласи несъблюдение на финансовите си отговорности към Русия, замрази нашите златни и валутни запаси, пробва се по всевъзможен начин да спре външната търговия, износа на артикули, като по този метод вреди на международната търговия “, изясни решението министърът.

В края на срещата Владимир Путин изрази убеденост, че стопанската система на страната ще се приспособява към новата обстановка, което в последна сметка ще докара до повишение на независимостта и суверенитета на Русия.

„ Вие и аз добре знаем, че доста страни към този момент са се приспособили да живеят с прегънати тил и чинно да одобряват всички решения. Русия не може да съществува в такова окаяно и унизено положение. Рано или късно всичко това трябваше да се случи. Това се случи в този момент и съм сигурен, че ще преодолеем всички тези компликации “, сподели президентът.

Превод: В. Сергеев

* ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО: За да не бъдете сюрпризирани и да нямате опция да следите събитията в уеб страницата и ПогледТВ, запаметете си на видно място на екрана на компютъра или на друго уместно място иконката на уеб страницата, тъй като не е изключено Facebook да НИ и да Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) сервира сърпрайз: https://pogled.info/
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР