Русия ще развива и занапред своята икономика, и социалната сфера

...
Русия ще развива и занапред своята икономика, и социалната сфера
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Икономиката ни ще се развива, въпреки външнополитическия натиск и търговските войни

Русия ще развива и отсега нататък своята стопанска система, и обществената сфера без значение от външнополитическия напън и комерсиалните войни. Това декларира министър председателят Дмитрий Медведев в публикация за сп. "Вопроси стопански системи ".

На фона на западните наказания страната би трябвало да води уравновесена, независеща от конюнктурни съображения политика на дълговия пазар, показва той. Русия изигра основна роля в границите на съглашението Организацията на страните-износителки на нефт (ОПЕК ) плюс от май 2017 година за понижаване на добива на петрол и в това съдействие се стреми да реализира точно баланс, само че не и повишени цени, нито прегрят пазар. Москва одобри бюджетно предписание, намаляващо зависимостта на страната от петролната конюнктура; при все че казусът за структурна смяна в съветската стопанска система въобще не губи новост, се споделя в публикацията. Медведев назовава пресилване полемиката за дълготрайна застоялост в Русия, в случай че прекъсването на спада не значи по едно и също време възобновяване на растежа. "Между прекъсването на спада и растежа има много нескончаем интервал, когато се образуват предпоставки за нова фаза на растежа ", изяснява той.

"Основната задача в Русия през днешния ден е превъзмогването на бедността, а основа на обществената страна е пенсионната система ", декларира Дмитрий Медведев. Според премиера без подхванатата от управляващите пенсионна промяна, вдигнала с 5 години възрастта за пенсия, делът на пенсионерите в страната би повишен до 2036 година до 30 % от популацията. "През последните 90 години продължителността на трудовия живот в Русия е намаляла от 41 година за дамите и 46 година за мъжете надлежно на 31 и 34 години, показва създателят. Дистанционното образование би трябвало да стане норма в съветската просветителна система. В наши дни способността за събиране и разбор на огромни бази данни, се трансформира в основа на конкурентоспособността и на обособени бизнеси, и на цели страни ", отбелязва той. "Днес всички страни са навлезли в епохата на цифрова промяна. И възможностите за водачество, и рисковете да изостанем тук може да се окажат доста съществени, да не кажем съдбовни ", предизвестява министър-председателят на Русия.

По думите на премиера федерацията има положителни изходни позиции в тази сфера. "Според отчет на Световната банка по отношение на потреблението на информационно-комуникационни технологии в потребителската област Русия изпреварва тук страните от Европейския съюз и от Асоциация на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), Южна Корея и Бразилия ", припомня Медведев. "Най-важната функционалност на страната не е непосредствено да усилва финансирането на софтуерното развиване, а да основава пространство за изпреварващо контролиране, един тип прелъстителен технологически офшор за осъществяване на напредничави решения ", се споделя в публикацията.

Според Медведев Русия разполага с задоволително благоприятни условия, с цел да реализира най-големите си национални планове и да реализира поставените цели, в това число да се подреди до 2024 година, когато завършва актуалният мандат на президента Владимир Путин, измежду петте най-големи международни стопански системи. "Постигането на тази цел е значимо освен по себе си, а като механизъм, осигуряващ на хората в Русия напредък на благосъстоянието и качеството на живота ", акцентира той. По думите на премиера с дивидентите, получени на тази развойна траектория, Русия ще може да посрещне 2024 година с необятен боеприпас от благоприятни условия за идните генерации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР