Русия ще продължи да спазва договорните си задължения за доставки

...
Русия ще продължи да спазва договорните си задължения за доставки
Коментари Харесай

Русия ще продължи да доставя природен газ за Австрия

Русия ще продължи да съблюдава договорните си отговорности за доставки на природен газ за Австрия. Това е декларирал съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с австрийския канцлер Карл Нехамер. Двамата са разискали и обстановката в Украйна.

Владимир Путин е уведомил Карл Нехамер за ограниченията, които подхваща съветската страна за гарантирането на безвредното мореплаване в акваториите на Азовско и Черно море. В тази връзка Путин е декларирал, че Украйна би трябвало допустимо най-скоро да разминира пристанищата и да обезпечи свободното прекосяване на блокираните там кораби.

Освен това той е обвинил Киев, че саботира руско-украинските мирни договаряния. Путин е определил като неоснователни обвиняванията, че Русия е виновна за компликациите с доставките на селскостопанска продукция на международните пазари. Според пресслужбата на Кремъл съветският президент в детайли е разяснил същинските аргументи за тези проблеми, в това число антируските наказания на Европейския съюз и Съединените щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР