Русия ще продължи да освобождава териториите, окупирани от Украйна. Такова

...
Русия ще продължи да освобождава териториите, окупирани от Украйна. Такова
Коментари Харесай

Медведев: Руските сили ще продължат да освобождават териториите, окупирани от украинските неонацисти

Русия ще продължи да освобождава териториите, окупирани от Украйна. Такова изказване на съвещание на Генералния съвет на Единна Русия в четвъртък, 6 октомври, направи заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, представен от ТАСС.

„ Без значение какво се пробват да създадат през днешния ден нашите врагове, както и техните марионетки в Киев, те към този момент са нови жители на Руската федерация. Ние ще защитим хората на нашата земя, които ни повериха ориста си. Разбира се, ние ще продължим да освободи териториите, които към момента са окупирани от неонацистите ", разяснява още Медведев.

„ Целите на така наречен световен Запад, представляван от Съединените щати и техните съществени поддръжници, са пределно ясни – унищожаването на Русия при намаляване на други страни. Между другото, в това число европейските. Украйна тук не е нищо повече от механически инструмент, а неговите жители са консумативи във военния спектакъл, определен от дейностите на Запада “, сподели Медведев.

Той акцентира, че Русия решително е избрала своя път и няма да се отклони от него.

„ Всички цели, сложени от президента за отбрана на нашите жители и нашите територии, сигурно ще бъдат реализирани “, заключи Медведев.

На 5 октомври президентът Владимир Путин утвърди утвърждението на контракта и подписа федерални конституционни закони за влизането на четири нови субекта - Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), както и Херсонската и Запорожката области - в състава на Русия.

За началник на ДНР е назначен Денис Пушилин, а за началник на ЛНР - Леонид Пасечник. Владимир Салдо ще дава отговор за Херсонска област, а Евгений Балицки ще дава отговор за Запорожка област. До 2026 година новите райони ще имат временен интервал.

 

Източник: ТАСС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР