Русия ще продължи без прекъсване доставките на природен газ за

...
Русия ще продължи без прекъсване доставките на природен газ за
Коментари Харесай

Няма да има нарушения в доставките на газ, обеща Путин

Русия ще продължи без спиране доставките на природен газ за международните пазари, даде обещание през днешния ден съветският президент Владимир Путин, откакто по-рано денем Германия спря сертификацията на газопровода " Северен поток-2 " поради изпращането на съветски войски в двата сепаратистки района в Източна Украйна, съобщи Ройтерс. 

Путин призна късно нощес независимостта на така наречен Донецка и Луганска републики и подреди там да бъдат изпратени войски, отричайки в същото време да има проекти за инвазия. Това накара Европейски Съюз и САЩ  да разискват възможни наказания. Изявлението на Путин докара до ликвидация на съветски активи и тласна международните цени на петрола до най-високото им ниво от 2014 година.

" Русия има за цел да продължи непрекъснатите достави (на газ), в това число на полутечен природен газ, за международните пазари, да усъвършенства свързаната инфраструктура и да усили вложенията в газовия бранш ", декларира Путин в документално изказване за срещата на върха на членовете на Форума на страните експортьорки на газ (ФСИГ - GECF) в Доха през днешния ден. 

Европа покрива към 40 % от газовите си потребности посредством доставки от Русия. Германия, най-големият консуматор на съветски газ и до наскоро основен енергиен сътрудник на Москва в Европа, през днешния ден замрази процедурата по узаконяване на газопровода " Северен поток-2 ". 

Министрите на външните работи на Европейски Съюз се чака да се съберат по-късно през днешния ден, с цел да обсъдят санкционен пакет против Русия, състоящ се от четири елементи, уточни източник от Европейската комисия пред Ройтерс. 

Европейските сътрудници във финансирането на " Северен поток-2 " могат да се извърнат към съдилищата, в случай че бъдат въведени наказания против плана за 11 милиарда $, сподели по-рано през днешния ден съветският енергиен министър Николай Шулгинов. 

Русия поддържа суверенитета на някогашните руски републики, само че обстановката с Украйна е изключение поради външното въздействие върху тази страна, съобщи в това време съветският президент Владимир Путин по време на диалог с азербайджанския си сътрудник Илхам Алиев, съобщи ТАСС.

Путин напомни, че при започване на годината Русия е оказала поддръжка на Казахстан да резервира суверенитета си. „ Възнамеряваме да продължим да действаме по този метод във връзка с всичките ни съседи. Ситуацията с Украйна е друга и това се дължи на обстоятелството, че за жалост територията на тази страна се употребява за основаването на закани против самата Руска федерация. Въпросът е единствено в това “, изясни съветският президент.  

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР