Русия ще преустанови работата на постоянното представителство и други органи

...
Русия ще преустанови работата на постоянното представителство и други органи
Коментари Харесай

Русия преустановява работата на представителството на НАТО

Русия ще прекрати работата на непрекъснатото посланичество и други органи за контакти със Северноатлантическия алианс от 1 ноември. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от съветските медии.

" В отговор на дейностите на НАТО ние преустановяваме работата на неговото непрекъснато посланичество (...), в това число работата на основния боен представител, евентуално от 1 ноември, или може би ще отнеме още няколко дни ", посочи той на конференция.

Също по този начин военната задача на НАТО в Москва няма да действа за неопределен срок, а осведомителното бюро ще бъде затворено.

Лавров означи, че в този момент сред между страните нямало никаква връзка по линия на военните.

" Ако у натовците зародят каквито и да е незабавни работи, те могат да се свържат с нашия дипломат в Белгия по тези въпроси, който обезпечава двустранните връзки сред Русия и Кралство Белгия ", означи съветският първи посланик.

Алиансът по-рано анулира акредитацията на осем чиновници от непрекъснатото посланичество на Русия и редуцира броя на позволените до десетима души.

Според министъра това решение не е обяснено на Русия. Лавров акцентира, че Москва " към този момент няма да се преструва, че са вероятни промени в връзките в близко бъдеще ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР