Русия ще преустанови работата на постоянното представителство и други органи ...

Русия ще преустанови работата на постоянното представителство и други органи

Русия преустановява работата на представителството на НАТО

Русия ще прекрати работата на непрекъснатото посланичество и други органи за контакти със Северноатлантическия алианс от 1 ноември. Това обяви съветският външен министър Сергей Лавров, представен от съветските медии.

" В отговор на реакциите на НАТО ние преустановяваме работата на неговото непрекъснато посланичество (...), в това число работата на основния боен пълномощник, евентуално от 1 ноември, или може би ще отнеме още няколко дни ", посочи той на конференция.

Също по този начин военната задача на НАТО в Москва няма да действа за неопределен срок, а осведомителното бюро ще бъде затворено.

Лавров означи, че в този момент сред между страните нямало никаква връзка по линия на военните.

" Ако у натовците зародят каквито и да е незабавни работи, те могат да се свържат с нашия дипломат в Белгия по тези казуси, който обезпечава двустранните връзки сред Русия и Кралство Белгия ", означи съветският първи посланик.

Алиансът по-рано анулира акредитацията на осем чиновници от непрекъснатото посланичество на Русия и съкрати броя на разрешените до десетима души.

Според министъра това решаване не е обяснено на Русия. Лавров акцентира, че Москва " към този момент няма да се преструва, че са допустими смени в връзките в близко бъдеще ".

Източник: news.bg