Русия ще предприеме ответни мерки в случай, че в Европа

...
Русия ще предприеме ответни мерки в случай, че в Европа
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще отговори, ако в Европа бъдат разположени американски ракети

Русия ще предприеме ответни ограничения при положение, че в Европа се появят американски ракети, неразрешени от Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО). Това съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в изявление пред програмата „ Москва. Кремъл. Путин “.
„ За страдание, нашите европейски сътрудници, чиято автономия бихме желали да забележим на процедура, към този момент не са задоволително подготвени за нея и се водят по Съединени американски щати - дори и в случаите, когато това очевидно опонира на техните ползи “, означи Лавров. „ Ще дам образец: гласуването по съветските резолюции в поддръжка на запазването на ДРСМО “.
„ Най-много безредици във връзка решението на Съединени американски щати да излязат едностранно от този Договор, чухме в Европа “, обърна внимание министърът, написа още организация " Фокус ". „ Но целият Европейски съюз гласоподава срещу нашето предложение, т.е. на процедура, за това ДРСМО да спре да съществува и над Европа още веднъж да надвисне опасност от разполагане на американски ракети, неразрешени от този Договор “. „ Следващият ход, несъмнено, ще бъдат ответни ограничения на Руската федерация “, съобщи дипломатът. „ Ние не сме избирали това, само че в европейските столици, евентуално, не може да не схващат опасността за самите европейци “.
По думите на Лавров не е допустимо да се изясни гласуването на страните от Европейски Съюз срещу предлагането на Русия по различен метод, с изключение на като „ погрешно разбрана взаимност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР