Русия ще предостави на британския посланик в Москва сведения с

...
Русия ще предостави на британския посланик в Москва сведения с
Коментари Харесай

Русия ще предостави доказателства за връзката на Лондон с атаката в Севастопол

„ Русия ще даде на английския дипломат в Москва сведения с доказателства за присъединяване на Англия в офанзивата против базата на Черноморския флот в Севастопол и диверсията против „ Северните потоци ”, а по-късно ще запознае с главните материали и необятната общност ”. Това съобщи по време на днешния брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова .

„ Разбира се, отвън всевъзможни подозрения е присъединяване на английските специфични служби в терористичната офанзива против базата на Черноморския флот в Севастопол на 20 октомври, както и диверсията против „ Северните потоци ”. Това няма да остане без реакция – ние го казахме н Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и го декларирахме обществено. Разбира се, както към този момент споделих, английският дипломат ще бъде извикан и ще му бъдат предоставени съответните материали. И ви давам обещание, че тези материали, плюс-минус, само че главните материали, които ще бъдат връчени като доказателства на английската страна, с тях ще бъде осведомена също и необятната общност ”, сподели дипломатът.

След като се организира срещата с английския дипломат, министерството ще показа информацията и тя ще бъде оповестена на формалната страница и сметките на министерството в обществените мрежи, добави Захарова.

Тя обърна внимание и върху незабавната реакция на Министерството на защитата на Англия .

„ Те се пробваха да смъкват от себе си отговорността за терористичния акт, споделиха, че даже не са предполагали нещо сходно. Много странна реакция. Те имат контакти, както е било постоянно, с съветското министерство на защитата, по принцип биха могли да разяснят или знаят всички отговори априори, което е необичайно. В края на краищата фактът, че е имало нахлуване, не провокира у никого подозрения.

Този факт е доказан и документиран ”, добави представителят.

Според нея , Англия се е компрометирала точно с незабавното си изказване , че няма присъединяване в офанзивата против базата на Черноморския флот.

„ За задачата евентуално трябваше да се поинтересуват по-внимателно с какви обстоятелства разполагаме ние самите. Такова неотложно изказване за личното им безучастие може да бъде добавено към останалите доказателства за саморазобличаването на английската страна ”, акцентира Захарова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР