Русия ще постигне целите си (в Украйна). Мир ще има.

...
Русия ще постигне целите си (в Украйна). Мир ще има.
Коментари Харесай

Медведев: Русия ще постигне целите си в Украйна. Ще има мир, но по нашите условия

" Русия ще реализира задачите си (в Украйна). Мир ще има. Но по нашите условия. И напълно не по тези, за които в Европа и оттатък океана чуруликат обърканите политически импотенти. "

Това написа в Телеграм някогашният президент и министър председател на Русия Дмитрий Медведев, който понастоящем е заместник-ръководител на Съвета по сигурността на РФ.

В поста си той напомня миналогодишното крушение на Вашингтон с изоставените военна техника и въоръжения за 85 милиарда $ и акцентира, че макар този неуспех Белият дом продължава безотговорно да въоръжава " агонизиращия " режим в Киев.

Кабулско-кандахарските коррупционни опити на американските военни завършиха, само че сивите схеми по продажби на оръжие в трети страни - не. На Съединени американски щати очевидно им би трябвало нов Афганистан, в какъвто днешна Украйна стремглаво се трансформира. Водовъртежът на кражбите гълтам от ден на ден скъпоструващо оръжие, акцентира Медведев.

Пентагонът естествено отхвърля всичко, лъже усърдно и се оплита в оправданията си. При това всеки глас, който се опита да възрази, бива стъпкан. За рецензията си против безконтролните доставки на оръжия за Киев го отнесе даже русофобстващата членка на Конгреса от украински генезис Спарц, която наскоро се застъпваше за кървавия ленд-лийз. Защото засегна най-ценното им – плячката, която, както е известно, не мирише нито на барут, нито на трупове, иронизира Медведев.

Примерите от историята също не приказват в интерес на Съединени американски щати. Например, за тайните доставки на въоръжения, заобикаляйки разнообразни типове ембарго нормално участваше забележителна част от вашингтонския хайлайф. " Спящият Джо " (прякор на президента Джо Байдън, постоянно използван от републиканците и Доналд Тръмп, бел. ред.), апропо, още през 80-те беше член на комисията по интернационалните връзки в Сената. Така че опитът в секретните кървави покупко-продажби там е значителен, акцентира Дмитрий Медведев.

Изводът е елементарен. Доставяното в Малорусия американско оръжие ще се появи и даже към този момент се появява в ръцете на разнообразни нарушители по целия свят. При това под покровителството на администрацията и спецслужбите на Съединени американски щати. Фактически Америка за следващ път става спонсор на интернационалния тероризъм. Не изключвам, че след това дружно с виновните страни следва да изработим специфичен механизъм за следствие на този разяден оръжеен сюжет, счита Медведев.

Впрочем това няма да се отрази на протичащото се. Професионалните оръжейни крадци в Съединени американски щати и Украйна ще натъпчат джобовете си. Терористите и радикалите ще получат повече смъртоносни типове военна техника.

А Русия ще реализира задачите си (в Украйна). Мир ще има. Но по нашите условия. И напълно не по тези, за които в Европа и оттатък океана чуруликат обърканите политически импотенти, заключава Дмитрий Медведев.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР