Русия ще поиска 10 американски дипломати да напуснат страната в

...
Русия ще поиска 10 американски дипломати да напуснат страната в
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия ще нареди на 10 американски дипломати да напуснат страната

Русия ще изиска 10 американски дипломати да изоставен страната в отговор на експулсирането на 10 съветски дипломати от Съединени американски щати за хипотетична интервенция в американските избори и други зловредни действия, съобщи през днешния ден на взаимна конференция със сръбския си сътрудник Никола Селакович съветският външен министър Сергей Лавров, представен от Ройтерс.

" Десет дипломати бяха включени в лист, който ни бе предаден, с молба да изоставен Съединени американски щати. Ще отговорим на тази мярка огледално. Ще предложим също на 10 дипломати от Съединени американски щати в Русия да изоставен нашата страна ", сподели съветският първи посланик, представен от ТАСС.

" Ще ограничаваме и прекратяваме активността на наша територия на американски фондове, американски неправителствени организации, които без да го крият, непосредствено се намесват в нашия вътрешнополитически живот ", сподели Лавров.

Министърът добави, че Москва обмисля и налагането на " мъчителни " ограничения против американския бизнес в Русия.

" Много се приказва за предлагането (на американския президент) Джо Байдън за образуване на двустранна среща на върха ", сподели Лавров и добави: " Отнасяме се към това положително, в този момент учим разнообразни аспекти на тази самодейност ".

Юрий Ушаков, съветникът по външнополитическите въпроси на съветския президент Владимир Путин, на среща с посланика на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан му е предложил да замине за съвещания във Вашингтон, добави съветският външен министър.

Руският външен министър съобщи, че Русия е подготвена да поддържа всеки формат за договаряния сред Сърбия и Косово, който бъде препоръчан от Белград, съобщи ТАСС.

" Ние в никакъв случай не предлагаме своите услуги принудително, изключително на близки другари. Още един път ще подчертая, ще бъдем подготвени да подкрепим всяка позиция, която заеме Сърбия, и ще бъдем подготвени да откликнем на всяко предложение за едни или други стъпки от наша страна, което пристигна от сръбското управление ", сподели Лавров на конференция след среща със сръбския външен министър Никола Селакович, отговаряйки на въпрос дали Москва е подготвена да бъде медиатор сред Белград и Прищина, в случай че сръбската страна изиска това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР