Русия ще поднови участието си в споразумението за износ на

...
Русия ще поднови участието си в споразумението за износ на
Коментари Харесай

Русия се върна в зърнената сделка, в Москва викат британския посланик заради атаката с дронове

Русия ще възобнови присъединяване си в съглашението за експорт на зърно през Черно море, съобщи Ройтерс, като се базира на съветското министерство на защитата.

Русия приключи присъединяване си в договорката този уикенд и съобщи, че не може да подсигурява сигурността на цивилните кораби, прекосяващи Черно море, поради офанзива против съветския Черноморски флот.

" Руската федерация счита, че гаранциите, получени към този миг, наподобява са задоволителни и възобновява използването на съглашението ", се споделя в изказване на министерството на защитата.

Русия ще извика посланика на Англия в Москва поради присъединяване на английски експерти в украинско нахлуване с дронове против нейния Черноморски флот в Крим, съобщи през днешния ден съветското външно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

Според съветското министерство на защитата нападението е било осъществено под управлението на английски военноморски експерти - нещо, което Англия отхвърля.

" Тези дейности са били осъществени под управлението на английски експерти ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. " В тази връзка английският дипломат ще бъде извикан за малко в съветското външно министерство ", сподели тя.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че бедните страни в Африка ще имат приоритет във връзка с новите доставки на зърно от Украйна.

Руският президент Владимир Путин предложи приоритизиране на страни като Сомалия, Джибути и Судан, съобщи Ердоган пред парламентарната група на неговата партия, като добави, че той се е съгласил с това.

" След нашия телефонен диалог с господин Путин през вчерашния ден съветският министър на защитата (Сергей) Шойгу се обади на нашия министър на защитата Хулуси Акар, с цел да каже, че доставките на зърно ще продължат както до момента от 12.00 часа през днешния ден ", заяви по-рано през днешния ден Ердоган.

Турското министерство на защитата удостовери по-късно, че доставките към този момент са почнали.

Ердоган сподели още, че ще осведоми американския президент Джо Байдън за възобновяването на действието на " зърнената договорка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР