Русия ще подкрепи Иран в желанието му стане пълноправен член

...
Русия ще подкрепи Иран в желанието му стане пълноправен член
Коментари Харесай

Русия подкрепя влизането на Иран в Шанхайската организация за сътрудничество


Русия ще поддържа Иран в желанието му стане пълновръстен член на Шанхайската организация за съдействие (ШОС). Това заяви съветският президент Владимир Путин.

„ Иран към този момент дълго време взе участие в работата на Шанхайската организация за съдействие и ние знаем, че желае да се включи пълноценно в нея. Позицията на Русия ви е известна, ние ще ви подкрепим ”, съобщи Путин на срещата му с иранския президент Хасан Рухани. Към момента Иран не е дейна част от ШОС, а е единствено със статут на наблюдаващ.

Путин означи и някои съответни резултати от съдействието сред Русия и Иран по отношение на сирийското съглашение. „ Ние сполучливо си сътрудничим за разрешаване на сирийската рецесия ”, съобщи Путин. „ И тук има много защо да приказваме, защото има и съответни резултати ”, добави още той.

Иранският президент също счита, че резултатите от съдействието сред Русия и Иран са доста осезаеми. „ Що се отнася до взаимоотношението ни по въпросите свързани със сигурността и стабилността в този район резултатите се усещат все по-силно всеки ден ”, съобщи Рухани.

По време на срещата беше разисквано и отдръпването на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение. „ Що се отнася до противозаконното отдръпване на Съединени американски щати от тези значими съглашения, тук е нужен по-сериозен и значим разговор сред нашите страни ”, съобщи Хасан Рухани. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР