Русия ще подкрепи Договора, обявен вчера за преименуването на Република

...
Русия ще подкрепи Договора, обявен вчера за преименуването на Република
Коментари Харесай

Русия ще подкрепи преименуването на Македония, ако отговаря на интересите на страните

Русия ще поддържа Договора, разгласен през вчерашния ден за преименуването на Република Македония в Република Северна Македония, в случай че дава отговор на ползите на вдвете страни. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров след среща с гръцкия му сътрудник Никос Кодзияс, съобщи БГНЕС.
" Винаги сме подчертавали, че поддържаме постигането на съглашение по този въпрос без външна интервенция, без определяне на изкуствени периоди и условия и ще подкрепим такова решение, което дава отговор на ползите на Гърция и Македония и което ще разчита на необятна социална поддръжка. Надявам се, че съглашението, което беше оповестено през вчерашния ден, е тъкмо такова ", сподели Лавров.
Във вторник министър председателят на Македония Зоран Заев на конференция съобщи, че Скопие и Атина са стигнали до решение на казуса. По негови думи, името на страната - Република Северна Македония – ще има превод на всички езици.
Спорът сред Македония и Гърция по отношение на името на някогашната югославска република, което съответствува с името на северния гръцки регион, продължи към четвърт век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР