Русия ще откаже разплащането на доставките за природен газ да

...
Русия ще откаже разплащането на доставките за природен газ да
Коментари Харесай

Русия ще нареди доставките на газ за неприятелски страни да се плащат само с рубли

Русия ще откаже разплащането на доставките за природен газ да се прави в „ компрометирани валути “ като долари и евро. Вместо това Москва ще приема единствено рубли по договорите за доставка с „ вражески “ страни. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

Руското държавно управление е взело решение да продължи да доставя газ по всички подписани контракти, според посочените в тях размери и цени. Промяната ще засегни всички страни, които Русия разгласи за „ вражески “. В, които постановиха наказания на Москва поради нашествието в Украйна., която има контракт за доставка на газ с съветската „ Газпромекспорт “.

Путин е разпоредил от „ Газпром “ да бъдат известени за държавното решение и да внесат промените в съществуващите контракти. Централната банка е натоварена със задачата да сътвори платежна система, която да подкрепя процеса.

Вицепремиерът Алсександър Новак заяви, че все още всички доставки на газ и нефт се извършват в цялостни размери, само че има и усложнения, свързани с финансирането на износните компании и логистиката.

В резултат на дейностите на Москва цената на природния газ на европейските тържища скочи до 1350 $ за 1000 м3.

Западът наложи невиждани наказания на Русия поради, почнала на 24 февруари. Стойността на рублата се срина до рекордно ниски равнища, кредитният рейтинг на страната беше намален, а множеството интернационалните компании се отдръпнаха от съветския пазар. Голяма част от държавния запас на Москва беше блокиран.

В сряда, свързани с общо договаряне за доставките на газ за всички страни в блока, както и повишени минимални равнища на запасяване на газохранилищата в обособените членки.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР